Ivković: Zašlužena pobeda, cilj svi znamo!

"Mislim da smo zaslužil i ovu pobedu, jer smo u potpunosti kontrolisali meč protiv selekcije koja ima najboljeg kreatora igre na šampionatu. Bili smo dominantni i pobedili smo u svim četvrtinama. Ova pobeda nam mnogo doprinosi samopouzdanju, koje nam je preko potrebno", rekao je Ivković u nedelju uveče posle utakmice.

"Od igrača sam pre meča tražio da igraju borbeno, da se bore kao naš najiskusniji plejmejker (Stefan) Marković, da se bore za državu kao on", dodao je selektor srpske reprezentacije.

Srbija je u nedelju uveče pobedila Francusku sa 77:65 i tako došla do prvog mesta u Grupi E, pa bi uslovno trebalo da dobije lakšeg protivnika u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Sloveniji.

"Orlovi" će rivala saznati večeras, posle poslednjeg kola u Grupi F.

Ivković je još rekao da ne želi da se podiže euforija zbog trijumfa nad Francuskom i dodao da će reprezentacija učiniti "veliki korak", ako izbori plasman na naredno Svetsko prvenstvo.

"Naš cilj je dobro poznat, moramo da pobedimo još jednu utakmicu, ako želimo da to ostvari. Do tog meča imamo dosta vremena, pa ćemo, iako ne znamo protivnika, dobro pripremiti tim. Ne želim da se zbog ove pobede podiže euforija, kao što vi novinari to umete da uradite", kazao je Ivković.

Beta

Pogledajte još