Štimac: Krle nas motiviše!

’Orlovi’ su protiv Francuza slavili sa 77:65 i tako obezbedili prvo mesto u grupi pred četvrtfinalu, a u tom duelu Štimac je zajedno sa Đorđem Gagićem odmenio Raška Katića, koji nije ulazio u igru.

"U ovom timu Srbije svaki igrač je zlatan vredan i nema mesta da se pojedinačno neko ističe ili raduje zbog svog ličnog učinka. Imamo 12 igrača, svi igraju i to je najveća snaga ovog tima. Svako čeka svoju šansu i ne mogu uvek svi da budu na najvišem nivou. Velika pobeda je ostvarena i to je najvažnije", istakao je Štimac.

Štimac je istakao da su ’orlovi’ odigrali timski, ali i da je Francuska bila veliki izazov.

"Svako može da odigra u nekom trenutku i da da sve od sebe na najbolji mogući način. Sada se desilo da smo odigrali timski, a igrati protiv sastava kakav ovde ima Francuska sigurno je dodatni izazov i za mene i za ove mlađe igrače", naglasio je Štimac.

Pred našim timom su sada dva dana odmora pred četvrtfinale, a ime protivnika saznaće u ponedeljak.

"Neophodno je da se ohladimo, odmorimo i ne padamo u euforiju. Još nismo ostvarili cilj koji smo pre prevenstva zacrtali. Zato posao još nije gotov“, istakao je Štimac.

Na pitanje čime su motivisani posle meča sa Ukrajinom i pred meč sa Francuskom centar Srbije je objasnio:

"Krle sa nama svaki dan razgovara, neprekidno nas motiviše. Govori nama mlađima kako i šta, koliko i zašto. Insistira na hladnoj glavi. Neumoran je u tome. I zato i ja kažem da ima vremena. Moramo našu igru da održavamo".

Izvor: B92

Pogledajte još