Dinkić: Radulović pogrešan izbor za ministra privrede

"Radulović je mesecima i nedeljama na blogu pisao teorijske stvari, hajde da ga sada vidimo u praksi, ovo što sada govori je potpuno pogrešno i kontraprodutkivno", ocenio je Dinkić, bivši ministar finansija i privrede, gostujući na B92.

Upitan da li misli da je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić pogrešio što je predložio Radulovića, Dinkić je odgovorio - "više nego što mislite".

On je istakao i da novom ministru finansija Lazaru Krstiću, zato što je mlad, treba dati 90 dana da pokaže šta može da uradi.

Prema njegovim rečima, ni Krstić, ni Radulović, ni Vučić ne mogu da sprovedu reforme ako za to ne postoji saglasnost lidera SPS-a i PUPS-a, Ivice Dačića i Jovana Krkobabića, za stvari kao što su izmene Zakona o radu, penziona reforma, ozbiljno smanjenje budžetskog deficita.

Pitanje je kako to uraditi na terenu, treba dati vremena i da vidimo reakciju PUPS-a, ali SPS-a, kakva će biti reakcija onih koji su sve vreme kočili reforme u Srbiji i vukli Srbiju nazad, rekao je Dinkić.

On je istakao da je tačno da je ekonomija u teškom stanju, ali da stvari nisu crno-bele, da je automobilska industrija na dobrom putu, i da se stvari ne mogu popraviti preko noći.

On je naglasio i da su nužne izmene Zakona o radu da bi se povećala zaposlenost, jer je sadašnji zakon destimulativan za zapošljavanje, a za to takođe, prema njegovim rečima, nikada nije bio nadležan URS, već Rasim Ljajić, i sada Jovan Krkobabić.

Blic

Pogledajte još