Gradonačelnik Soluna podržao beogradsku Paradu ponosa

Kako se navodi u saopštenju, Baturis smatra da bi uspešan Prajd mogao još više zbliži da Beograd i Solun, dodavši da je ubeđen da ogromna većina Beograđana nije protiv Prajda “već da oklevaju da svoje stavove izreknu javno zbog straha od stigmatizacije”.

''Njima želimo da poručimo da istupe i podrže Prajd, jer njihov prijatelj, rođak i komšija želi da učini isto'' rekao je Baturis i istakao da su protivnici Prajda “bučna manjina”.

Kako se dodaje u saopštenju, Parada ponosa u Solunu se održava od 2012, okuplja više od 10.000 ljudi i jedan je od bitnijih i posećenijih događaja koji se održavaju u tom grčkom gradu.

Beograd Prajd 2013. najavljen je od od 20. do 29. septembra i obuhvatiće međunarodnu Konferenciju o slobodi okupljanja LGBTIQ zajednice (21. i 22. septembar), Prajd Forum (27. septembar), mnoštvo debata i okruglih stolova kao brojne izložbe, koncerte, filmske projekcije i druge aktivnosti.

Organizacioni odbor beogradskog Prajda ranije je saopštio da će održavanje te manifestacije zavisiti od bezbednosne procene.

Izvor: Blic

Pogledajte još