Direktor novosadskog GSP: Naš sistem je za Bus Plus kao "mercedes" za "fiću"

On je rekao Tanjugu da se radi o najsavremenijem sistemu koji se trenutno koristi u svetu i da će taj sistem biti „živ“ u smislu da će biti moguće nadograditi ga u svekom trenutku.
„
"Kada bi napravio poređenje sa ovim sistemom koji postoji u Beogradu, tzv. „bus-plusem“, neću preterati ako kažem da je to isto kao porediti mercedesa i fiću. Išli smo na najsavremeniji sistem koji će u svakom momentu biti moguće nadograditi“"
, rekao je Balać.

Po Balaćevim rečima posebna prednost „novosadskog“ sistema u odnosu na „bus plus“ je to što će vlasnik tog sistema biti JGSP, odnosno Grad Novi Sad kao osnivač preduzeća.

"Vlasnik elektronskog sistema naplate biće Javno gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad, a ne neka druga firma ili bilo ko drugi sa strane, već isključivo javno preduzeće i Grad Novi Sad“"
, istakao je Balać.

Uvođenje sistema elektronske naplate, kako je rekao Balać, pre svega će zadržavanje autobusa na stajalištima biti kraće, što će omogućiti Novosađanima da imaju brži i sigurniji javni prevoz.

Direktor JGSP Novi Sad je najavio da bi posao oko tendera za uvođenje elektronskog sistema naplate, odnosno potpisivanje ugovora sa izvođačem, trebalo da bude u oktobru mesecu.

„Period implementacije sistema je od šest do osam meseci, što znači da će, ako ugovor bude potpisan u oktobru, sistem potpuno zaživeti na leto 2014. godine“, kazao je Balać dodajući da je za uvodjenje tog sistema iz gradskog budžeta izdvojeno 130 miliona dinara.

Balać je kazao da je do malog kašnjenja u objavljivanju tendera došlo isključivo zbog želje da se maksimalno ispoštuju svi zakonom propisane mere kako bi se izbegle greške iz prošlosti zbog kojih je tender rušen više puta.
„
Maksimalno smo ispoštovali mišljnje Uprave za javne nabavke i mislim da smo dobili izuzetno transparentan tender koji omogućava svim zainteresovanim ponudjačima da učestvuju pod ravnopravnim uslovima“, objasnio je Balać i dodao da je 18. septembar poslednji rok za predaju dokumentacije.


Blic

Pogledajte još