BIZARNO: Penzionerka od poštara saznala da je umrla

Priča ovo šezdesetpetogodišnja Ljuba Kezija iz banjalučkog naselja Vrbanja, koju su u Fondu PIO RS zamenili sa njenom komšinicom istog imena i prezimena, koja je umrla pre dva meseca.

''Ljuba je živela u mojoj ulici, ali je sahranjena još na Spasovdan. Bila je 1929. godište, a ja sam 1948. Jeste da smo iz istog mesta i isto se zovemo i prezivamo, ali nam je različito ime oca i godište,'' ogorčena je i u čudu Ljuba, koja pred kućom guli krompir.

Da bi videla šta se i kako desilo i kako je moguće da je odjednom mrtva, Ljuba je odjurila u Filijalu Fonda PIO u Banjaluci.

''Kada sam službenicama na šalteru ispričala šta mi se desilo, nezainteresovano su slušale i kolutale očima. Onda je jedna od njih pronašla moj karton, na kojem je velikim crvenim slovima pisalo – umrla. Uzela je samo neku belu tečnost, zamrljala malo ta slova i rekla – evo, sad je sve rešeno,'' istakla je Ljuba, koja je zabrinuta jer ne zna kako da plati sve račune i kredit za drva koji ima, jer nije primila penziju.

Dodala je da joj niko od zaposlenih u Fondu PIO nije rekao šta će biti sa njenom penzijom i da li će je uopšte dobiti.

''Ne primam ja mnogo, oko 250 maraka, kojih ipak svakog meseca željno čekam, jer valja račune platiti. A šta ću sad. Samo su mi kazali da penzije nema i da moram da sačekam,'' dodala je Ljuba.

U Fondu PIO RS rekli su da je penzija obustavljena zbog toga što su srodnici drugog lica pod istim imenom i prezimenom zatražili od Fonda isplatu pripadajuće neisplaćene penzije priloživši u izjavi pogrešan lični broj osiguranika.

''Ustvari priložen je lični broj žive osobe koja igrom slučaja živi u istom naselju i u istoj ulici,'' istakli su u Fondu PIO i dodali da će neisplaćena penzija Ljubi Kezija biti isplaćena uz iduću penziju, dok će porodica pokojne Ljube morati da vrati novac.

Izvor: Kurir

Pogledajte još