Ninković: Kako smo igrali, nismo zaslužili da pobedimo!

"Kako smo igrali, nismo zaslužili da dobijemo utakmicu... To sam pričao i protiv Jagodine, samo što oni tada nisu dali gol. Neshvatljiv pad kod 2:1, ne možemo tri puta da se dodamo. To nisu stvari koje trener može da te nauči, ako do sada nismo to naučili onda ne znam kada ćemo", rekao je Ninković novinarima u Beogradu.

Zvezda je u nedelju u petom kolu Super lige vodila protiv Donjeg Srema sa 2:0 do 76. minuta, ali je potom protivnik uspeo da osvoji bod, iako je od 81. imao igrača manje.

Dan posle utakmice trener Slaviša Stojanović skoro sat vremena razgovarao je sa igračima na pomoćnom terenu Zvezdinog stadiona, posle čega su oni tek odradili trening.

"Možemo da pričamo tri dana i tri noći. Mora da se izađe na teren i da se promeni pristup prema utakmici i odnos prema igri. Svi smo mi odrasli, ne može trener da kaže nama nešto što mi ne znamo. Znamo da smo odigrali katastrofa, da je ono sramota. Znamo šta smo napravili, svih pet utakmica nismo igrali dobro, bez obzira što smo dobijali", rekao je Ninković.

Utakmicu između Zvezde i Donjeg Srema posmatralo je skoro 40.000 ljudi, a crveno-beli su obeležavali 50 godina od otvaranja Marakane.

"Niko od nas nije izašao na teren da stoji, svi smo imali želju da ne pokvarimo to slavlje, ali... Očekivao sam da će sve biti totalno drugačije jer smo dobro radili na Tari, ali sam se prevario", naveo je iskusni vezista Zvezde.

Ninković je rekao da je u raznim ligama "opšta tuča" u kaznenom prostoru kod prekida u finišu utakmice i da je neshvatljivo da Zvezda na taj način primi dva gola na svom stadionu.

"Igraš kod kuće, neshvatljivo je da primimo dva gola iz prekida, mogli smo, što je najgore još koji. Neshvatljivo mi je da se mi kod 2:1 branimo, protiv Donjeg Srema sa igračem više. Takav šok nisam osetio u karijeri, kao posle primljenog gola, uvuče se strah, a to nije do treninga. Možeš da treniraš dan i noć, ali ako ne promenimo glave...", rekao je Ninković.

On je kazao da trener Stojanović nije rekao igračima da se brane kod prednosti od 2:0.

"Nisam čuo da je trener rekao da se branimo, to je do nas. Mi stariji bi trebalo da tu imamo malo veću ulogu, da stanemo na loptu. Dugo je prvenstvo, svako svakog može da pobedi, ali me brine igra. Bez obzira što smo dobili prethodne utakmice nismo igrali kako bi trebalo", kazao je nekadašnji igrač Čukaričkog, Dinamo Kijeva i Evijana.

On je dodao da Zvezdini igrači moraju više da veruju u sebe jer "imaju kvalitet, ali ga ne pokazuju".

Zvezda posle pet odigranih utakmica ima deset bodova, tri manje od vodećih Partizana i Čukaričkog.

"Tri boda nije ništa, ali mora hitno nešto da se promeni, jer ne daj Bože da još negde kiksnemo u naredne tri utakmice, mislim da bi to onda stvarno bio možda i kraj", kazao je Ninković.

Crveno-beli će u narednoj utakmici predstojećeg vikenda gostovati ekipi Voždovca, na stadionu Obilića na Vračaru.

Beta

Pogledajte još