Deca na domaćem filmu

Nikola Kojo

Nikola Kojo je na filmu debitovao sa nepunih 13 godina, ulogom dečaka Ivana u filmu Rad na određeno vreme. Tokom 1980-ih, odigrao je zapažene uloge u filmu "Igmanski marš" (1983), TV seriji "Sivi dom" (1984) i jednu od glavnih uloga u tri nastavka ("Šta se zgodi kad se ljubav rodi" - 1984, "Žikina dinastija" - 1985, "Druga Žikina dinastija" - 1986).

Gala Videnović

Generacije rođene pre devedesetih pamte lepu glumicu Galu Videnović. Ona je debitovala u filmu „Moj tata na određeno vreme", sa svega 13 godina. Glumila je kasnije kao Vesna u filmu „Jagode u grlu", u serijalu „Žikina dinastija" bila je Nataša, ali je njena najpoznatija uloga svakako uloga Ester u kultnom filmu „Bal na vodi". Mnogi je se sećaju i po reklami za gel za kosu „valera" i čuvenoj rečenici „Val-val-valera-valera", ali i po učešću u seriji "Metla bez drške".

Ivana Mihić

Ivana Mihić je rođen u Beogradu. Karijeru je započela sa devet godina ulogom u filmu "Srećna porodica". Sa petnaest se pojavljuje u filmu "Varljivo leto 68.".

Tijana Vukotić

Tijana Vukotić je zablistala kao ćerka Ljubiše Samardžića u seriji „Policajac sa Petlovog brda", pored Katarine Radivojević i Branke Katić, koje su i danas u vrhu popularnosti. Posle te uloge živela je u Moskvi, pa nije dobijala nove filmske ponude. Slobodan Šijan je njen teča, pa bi gotovo sigurno uz njegovu pomoć uspela da se dobro pozicionira u domaćoj kinematografiji. Ipak, Tijana to nije želela i trenutno je posvećena studijama na Veterinarskom fakultetu. Danas odbija da se javno eksponira.

Vladimir Marković

Sećamo ga se kao buckastog Zlatka Lepšanovića iz serije "Metla bez drške". POsle ove uloge nije više glumio, a danas je u svetu muzike.

Pogledajte još