Maluda produžio ugovor sa Čelsijem na dve godine

BEOGRAD, 23. juna 2009. (Beta) - Fudbaler Čelsija Floran Maluda produžio je ugovor sa tim londonskim klubom na još dve godine, preneli su mediji.

Francuski internacionalac će tako ostati na "Stamford Bridžu" do leta 2012. godine, a njegov stari ugovor trebalo je da traje do 2010. godine.

Maluda je 2007. godine iz Liona prešao u Čelsi za 13,5 miliona funti. Mediji su tokom prošle sezone spekulisali da će napustiti ekipu, ali on se ustalio u prvom timu od kada je Gus Hidink preuzeo tim u završnici sezone.

Hidink je privremeno preuzeo ekipu 11. februara, nakon što je Luis Felipe Skolari dobio otkaz zbog loših rezultata. Čelsi je prvenstvo završio na trećem mestu, a osvojio je FA Kup posle pobede nad Evertonom od 2:1.

Novi trener Čelsija Karlo Ančeloti je 1. juna potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom sa "Stamford Bridža", a mediji navode da se italijanski stručnjak složio sa predlogom uprave kluba da produži ugovor sa Maludom.

Maluda je u intervjuu za televizijsku stanicu RFO u rodnoj Gvajani, gde se nalazi na odmoru, potvrdio da je potpisao novi, poboljšani ugovor sa Čelsijem.

"Potpisao sam dvogodišnji ugovor sa Čelsijem i ostaću u klubu još tri godine. Poznajem mnogo ljudi i uvek sam u toku kada počne prelazni rok. Sada mogu da kažem da sam srećan u Londonu", rekao je Maluda.

"Cilj Čelsija u sledećoj sezoni je osvajanje Premijer lige i Lige šampiona", dodao je on.

Pogledajte još