Klop: Spremni smo za utakmicu sa Napolijem!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda sutra od 20.45 igraju na gostujućem terenu protiv Napolija, utakmicu prvog kola Grupe F u Ligi šampiona.

Borusija iz Dortmunda je prošle sezone igrala u finalu najelitnijeg evropskog takmičenja, gde je na Vembliju poražena od Bajerna iz Minhena sa 1:2.

Nemački tim u sutrašnji meč ulazi posle dobrog starta u prvenstvu, svih pet pobeda i ubedljive pobede od 6:2 protiv Hamburga u subotu.

"Spremni smo za Napoli. Liga šampiona je potupno druačije takmičenje od Bundes lige i očekujem tešku utakmicu", rekao je Klop, preneli su nemački mediji.

"Odigrali smo sjajno protiv Hamburga. Spektakularno smo igrali u napadu i bilo je zabavno gledati naše napadače", dodao je trener vicešampiona Evrope.

Za sutrašnju utakmicu Klop neće moći da računa na kapitena Sebastijana Kela, koji se povredio u nedelju na treningu i odsustvovaće sa terena šest nedelja.

Takođe i Napoli je dobroj formi, nalazi se na prvom mestu u italijanskom prvenstvu, prvi put posle 23 godine, od kada je Dijego Maradona predvodio ekipu do šampionske titule. Ekipu je ovog leta preuzeo španski trener Rafael Benites.

Napoli je zabeležio sve tri pobede u Seriji A i postigao je devet golova, od kojih je četiri postigao napadač Marek Hamšik.

"Želim da postignem 20 golova ove sezone... Lepo je igrati u ovakvom sistemu. Za samo dva meseca vide se rezultati Benitesovog rada", rekao je Hamšik za list Gazeta delo Sport.

"Sada više držimo lptu i agresivniji smo. Više ne čekamo protivnike, već ih napadamo. Benites je uveo radikalne promene", dodao je 25-godišnji slovački fudbaler.

U drugoj utakmici u Grupi F Marsej od 20.45 na svom terenu igra protiv Arsenala.

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da veruje da njegova ekipa može da pobedi na gostujućem terenu, ohrabrena pobedom protiv Bajerna iz Minhena u prošloj sezoni Lige šampiona od 2:0. Londonski klub je na svom terenu tada izgubio sa 3:1, pa je eliminisan zbog gola u gostima.

"Tada su svi očekivali da nas Bajern razbije, sa 6:0 ili 7:0. Nismo imali šta da izgubimo, borili smo se i bili smo blizu da ih izbacimo. Prošle sezone smo imali dobre rezultate na gostovanjima i sada sa pravom možemo da kažemo da svuda možemo da pobedimo kada smo pobedili Bajern u Minhenu", rekao je Venger.

Beta

Pogledajte još