Osma Drinska regata održava se 11. jula

LJUBOVIJA, 23. juna 2009. (Beta) - Tradicionalna osma po redu Drinska regata, na vodenoj trasi dugoj 40 kilometara od Rogačice do Ljubovije, biće održana 11. jula, rekao je u agenciji Beta komandant regate Zoran Vojinović.

Prema njegovim rečima, početak regate je planiran za 9.00 u Rogačici, a dolazak u Ljuboviju prvih regataša očekuje se oko 18 časova.

Prošle godine, prema procenama organizatora, učestvovalo je blizu 1.500 plovnih vozila sa više od 12.000 regataša iz Srbije i zemalja u okruženju, a očekuje se da u slučaju lepog vremena sličan broj učesnika bude ponovljen i ove godine.

Drinska regata je zvanično prvi put održana 2002. godine, u organizaciji istoimenog rafting kluba iz Ljubovije, čiji je predsednik pomorski kapetan Zoran Vojinović.

Od 2002. do 2006. godine Drinska regata postala je veoma popularna i prerasla je u jednu od najvećih manifestacija tog tipa na Balkanu. U okviru pratećih programa manifestacije, u danima koji prethode regati održavaju se i različite priredbe kojima Azbukovčani predstavljaju kulturu i svoje običaje.

Ovu najveću regatu na Drini organizuju ljubovijski rafting klub "Drinska regata" iz Ljubovije i opština Ljubovija.

Promoteri regate su direktor vaterpolo Saveza Srbije Nenad Manojlović i glumac Nenad Okanović.
.

Pogledajte još