KRIJE ISTINU: Mis Svetlana ne govori o sinu

Zašto je odlučila da ćuti o svom jedincu, nije nam poznato, ali njeni prijatelji kažu da se na to najverovatnije odlučila zbog incidenta u koji je Filip bio umešan.

Naime, kako Kurir saznaje, on je jedan od 12 optuženih za paljenje američke ambasade u Beogradu 21. februara 2008. godine posle mitinga „Kosovo je Srbija“. Zbog ovog dela Filip je priveden tek četiri godine kasnije i u pritvoru je proveo tri meseca, od 10. aprila do 10. jula 2012. godine. Tad je podignuta optužnica, ali je on pušten da se brani sa slobode.

Posećivala ga u pritvoru

- Svetlana je redovno dolazila na suđenja i pružala je podršku sinu. Sve vreme mu je verovala da nije učestvovao u paljenju, već da je samo bio ispred ambasade. I kad je bio u pritvoru, ona ga je obilazila. Inače, Filip je poznat kao problematičan momak, sklon incidentima, a kad je učestvovao u paljenju ambasade, imao je svega 19 godina - govori dobro obavešten izvor.

Filip tvrdi da nije on

Pošto je Svetlana na imanju, nismo mogli da stupimo u kontakt s njom, pa smo pozvali Filipa.
- Nije reč o meni, postoji u Novom Sadu još jedan dečko koji se zove i preziva isto kao ja. Niste prvi koji ste me pitali za to. Taman posla da bih tako nešto uradio. Niti sam učestvovao u paljenju američke ambasade, niti sam jedan od vođa fudbalskih navijača Vojvodine.

I privatno mi se dešavalo da me neki ljudi mešaju s tim dečkom, mislim na ljude koji me ne poznaju, ne mislim na vas novinare. Inače, s mamom imam odličan odnos. Nas dvoje smo stalno u kontaktu i često se viđamo. Nosim očevo prezime i živim u Novom Sadu, a ona u Beogradu. Svi znaju da sam njen sin - rekao nam je ne baš uverljivo Filip Backović.

Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.