Stanković: Ciljevi reprezentacije su uvek najviši

"Na svakom prvenstvu na kojem učestvujemo ciljevi su uvek najviši. Naporno smo radili na pripremama, a kroz kontrolne utakmice pokazali smo da smo spremni. Ali, moramo da budemo obazrivi, jer kako smo radili mi, tako su radile i druge ekipe. Ići ćemo korak po korak", rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj, od 20. do 29. septembra, igrati u Grupi C u danskom Herningu sa selekcijama Finske, Holandije i Slovenije.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati u petak, 20. septembra, u 17 sati protiv Slovenije. Dan kasnije, od 15 sati, protivnik je Holandija, a u nedelju od 18 sati selekcija Finske.

"Ekipe iz naše grupe na papiru ne deluju kao neke koji bi mogle da nas iznenade. Ali, dosta su napredovale protekih godina. Prva utakmica je važna. Nadam se dobroj igri i pokušaćemo da osvojimo prvo mesto u grupi", rekao je Stanković.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je uveren da je njegova ekipa spremna za predstojeće takmičenje.

"Proteklih meseci smo mnogo radili, hteli smo da radimo više i bolje od drugih. Prvi smo počeli sa pripremama, a da li smo dobro radili pokazaće rezultati. Siguran sam da smo tehnički, taktički i fizički spremni. Entuzijazam i euforija moraju da budu prisutni, svi moraju da osete važnost Evropskog prvenstva i svaki igrač mora da pruži svoj doprinos", rekao je Kolaković.

"Moramo da ostavimo po strani normalnu sportsku sujetu i normalni sportski ego i budemo koncentrisani na milimetre i deliće sekunde, jer mislim da će upravo ti elementi uticati na pobednike u grupi i na turniru", dodao je.

U Grupi A u Odenzeu igraju Belorusija, Belgija, Italija i Danska, u Grupi B u Gdanjsku Francuska, Poljska, Slovačka i Turska, a u Grupi D u Gdinji Rusija, Nemačka, Češka i Bugarska.

Pobednici četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati u osmini finala.

Beta

Pogledajte još