Ivana Španović i Emir Bekrić novčano nagrađeni

Ivana Španović i Emir Bekrić nagrađeni su za ostvarene uspehe i osvajanje bronzanih medalja na Svetskom prvenstvu u Moskvi, dok će Amela Terzić dobiti trogodišnje stipendiranje priprema za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Uručenju nagrada i potpisivanju ugovora o finansiranju priprema u mesečnom iznosu od 264.500 dinara u naredne tri godine, prisustvovali su pored atletičara, generalni direktor kompanije Viktorija grup Zoran Mitrović i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

"Sportisti su najbolji ambasadori naše zemlje i u to su nas uverili Ivana Španović i Emir Bekrić u Moskvi, kad smo ih s ponosom gledali na pobedničkom postolju. Nagrada naše kompanije samo je podsticaj da nastave istim tempom. Takođe, ponosni smo što ćemo kao kompanija u naredne tri godine podržavati Amelu Terzić u pripremama i verujemo da će nas i ona u Riju obradovati svojim rezultatima", rekao je Mitrović.

Ugovorom sa Atletskim savezom Srbije, ta kompanija je postala prvi član atletskog sponzorskog pula "Rio 2016".

"Srpska atletika će tek pokazati svoje domete, jer uz ovoliko talentovanih sportista kao što su Emir Bekrić, Ivana Španović i Amela Terzić, vrhunski rezultati sigurno neće izostati. U svemu tome nam je pomoć kompanija veoma važna, kako bi svaki pojedinac, a ovog puta je u pitanju Amela, imao najbolje uslove za kvalitetne pripreme", rekao je Jevrosimović.

Srpska atletičarka Amela Terzić rekla je da će joj stipendija mnogo pomoći u pripremama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Svakom sportisti je neophodno da zna da ima podršku, kako matičnog saveza tako i kompanija koje prepoznaju važnost dobrih priprema za ostvarivanje zapaženih rezultata. Zahvalna sam na sredstvima koja će mi omogućiti nesmetani rad u naredne tri godine. Preda mnom su takmičenja i pripreme, a krajnji cilj je Rio. To je san svakog sportiste", rekla je Terzićeva.

Beta

Pogledajte još