Mesi: Barseloni niko ne garantuje prolaz u drugu fazu LŠ

Fudbaleri Barselone sutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv Ajaksa, utakmicu prvog kola Grupe H u Ligi šampiona.

Ajaks je do sada četiri puta osvajao Ligu šampiona, Barselona tri puta, a poslednje dve sezone igrala je u polufinalu.

U Grupi H igraju još sedmostruki evropski šampion Milan i Seltik, prvak Evrope iz sezone 1966/1967.

"Nalazimo se u teškoj grupi, ali znali smo da će biti tako. Teško je osvojiti Ligu šampiona - očekuju vas teške utakmice od početka takmičenja",
rekao je Mesi, koji je do sada u Ligi šampiona postigao 59 golova.

"Mislim da su grupe izjednačene, pa očekujem kvalitetne utakmice. Nadam se da ćemo igrati na najvišem nivou i da ćemo uspeti da se plasiramo u drugu fazu, ali to nam niko ne garantuje. U našoj grupi su vrhunski, istorijski klubovi, pa neće biti nepoznanica. Nismo igrali sa Ajaksom, ali gledali smo njihove mečeve", dodao je on.

U ekipi Barselone neće biti Đordija Albe, koji je povredio tetivu u subotnjoj utakmici protiv Sevilje, kao i kapitena Karlesa Pujola zbog povrede kolena i Ibrahima Afelaja zbog povrede butine.

Trener Ajaksa Frank de Bur će pokušati da odvede klub u nokaut fazu prvi put od sezone 2005/2006. On će se tako vratiti na Kamp Nou, nakon što je od 1999. do 2003. godine igrao za taj klub i za to vreme osvojio šampionsku titulu.

De Bur je rekao da bi njegova ekipa morala mnogo bolje da igra protiv Barselone, nego u prvenstvenoj utakmici protiv Zvolea (2:1).

"Ako Mesi bude gledao taj snimak, sumnjam da će biti zabrinut. Imali smo mnogo sreće u prvenstvenoj utakmici",
rekao je on.

Bivši fudbaler Ajaksa i Barselone Johan Krojf neće uživo gledati utakmicu na Kamp Nou.

Krojf, koji je 1992. godine kao trener predvodio Barselonu do prve titule šampiona Evrope, u svađi je sa predsednikom kluba Sandrom Roselom.

Španski mediji su preneli njegovu izjavu da "neće kročiti na Kamp Nou dok je Rosel na čelu Barselone".

Barselona je ove godine izgubila samo dve utakmice na svom terenu, protiv Bajerna i Real Madrida, ali defanizvac Ajaksa Niklas Mojsander rekao je da se ne plaši velikog protivnika.

"Barselona je tri, četiri nivoa ispred naših protivnika u holandskoj ligi. Ne plašimo se poraza, pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat. Uvek bi trebalo da verujete u senzaciju", rekao je on.

Beta

Pogledajte još