Biće novca za istraživačku stanicu Petnica

BEOGRAD, 23. juna 2009. (Beta) - Istraživačka stanica Petnica kod Valjeva biće finansirana u okviru projekta "Rad sa talentovanom i darovitom decom", rečeno je u utorak agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.

"Iznos možda neće biti koliko očekuje uprava Petnice ali će biti u skladu sa budžetskim mogućnostima", rekao je pomoćnik ministra prosvete za finansije Milanko Perišić. Direktor naučne ustanove Petnica Vigor Majić izjavio je danas da je Ministarstvo prosvete ukinulo finansiranje te institucije nakon 25 godina koliko se u Petnici radi sa talentovanim đacima i studentima.

"Ministarstvo prosvete potpuno je obustavilo finansiranje naših obrazovnih programa, za šta nam je bilo potrebno 40 miliona dinara", kazao je Majić. Perišić je, međutim, dodao da Petnici sredstva još nisu uplaćena zbog toga što nije potpisan ugovor o tome koja će se konkretno istraživanja finansirati u okviru tog projekta. "Kada ugovor bude zaključen, sredstva ćemo isplatiti u skladu sa budžetskom likvidnošću", rekao je Perišić.

Pogledajte još