Prvi Beogradski međunarodni festival sportskog filma

BEOGRAD, 23. juna 2009. (Beta) - Prvi Beogradski međunarodni festival sportskog filma biće održan od 27. do 30. juna u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Na festivalu će biti prikazano oko devedeset filmova iz petnaestak zemalja, a manifestacija će biti otvorena projekcijom dokumentarca "Maradona by Kusturica" Emira Kusturice, najavljeno je iz Kinoteke.

Filmovi na festivalu biće prikazani u šset kategorija: Olimpijske igre - olimpijski duh, dokumentarni film, televizijski šou i nove tehnologije, sport i društvo, fikcija (igrani i animirani film) i reklamni spotovi.

Festival će biti zatvoren projekcijom filma "Zaboravljeni gran pri" Dinka Tucakovića.

U svakoj kategoriji biće dodeljena po jedna glavna nagrada, a biće dodeljeni i Beogradski gran pri, Nagrada WOA Torć, nagrade "Sportom do mira", "Sport i osobe s invaliditetom" i "Olimpijsko obrazovanje", kao i nagrada publike.

Dvanaest nagrađenih radova učestvovaće na 27. Medunarodnom festivalu sportskog filma i televizije u Milanu u oktobru.

Ulaz na sve festivalske projekcije je besplatan.

Organizatori festivala su Fond sporta i olimpizma, Olimpijski komitet Srbije i Jugoslovenska kinoteka, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije za sportski film i televiziju (FICTS) i Svetske asocijacije olimpijaca (WOA).

Pogledajte još