Nataša Kovačević: Srećna sam što sam napokon u Srbiji

''Nataša se nalazi na odeljenju traumatologije na VMA. Odlično se oseća posle puta i srećna je što je napokon u Srbiji. I njoj i nama je laknulo što je kod kuće, sve će biti mnogo lakše ovde kad je cela porodica na okupu.''

Ovo je za Kurir rekao Vukašin Kovačević, otac košarkašice Nataše (19), kojoj je posle teške saobraćajne nesreće 7. septembra u Mađarskoj amputirana leva potkolenica. Košarkašica je na VMA stigla preksinoć oko 19 sati sanitetskim vozilom beogradske Hitne pomoći, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja u saradnji s ministarstvima inostranih poslova i sporta.

''Put je trajao oko šest sati. O mojoj ćerki su u sanitetu brinuli hirurg i anesteziolog i sve je prošlo bez ikakvih problema i komplikacija'' rekao je Natašin otac.

Prema njegovim rečima, Nataša je jedva čekala da dođe u Beograd.

''U Mađarskoj je imala svu neophodnu negu i lekari su se zaista dobro brinuli o njoj, ali ipak je najlepše kod kuće. Sad će moći da je posete i drugarice iz škole, rodbina i prijatelji koji nisu bili u mogućnosti da dođu u Đer, što će Nataši dati dodatnu snagu'' kaže Vukašin.

On je posebno zahvalio mađarskim i srpskim zvaničnicima.

''Moram da naglasim da smo granicu prošli bez problema i zadržavanja, na čemu smo zahvalni našem ambasadoru u Budimpešti Radetu Drobcu i konzulu Jeleni Cvijanović, koji su nam to omogućili. Zahvaljujem i Kuriru na velikoj podršci koja nam mnogo znači'' kazao je Kovačević. Nesreća u kojoj je Nataša povređena dogodila se na putu Đer-Šopron kad se prevrnuo autobus kojim je ženska košarkaška ekipa iz Đera, za koju je igrala, putovala na utakmicu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još