Do kraja septembra još kiše

"Prošle godine prešli smo naglo iz velikih vrućina u septembru, kada su temperature bile i do 34 stepena, u hladnije vreme početkom oktobra. Ove godine taj prelaz će biti mnogo blaži, a u oktobru se očekuje smena stabilnog i kišnog vremena bez velikih oscilacija temperature", kaže Nedeljko Todorović, hidrometeorolog, za Blic.

Dnevna temperatura do kraja septembra i u oktobru biće povremeno za stepen-dva iznad prosečnih vrednosti, što znači da ćemo imati i malo miholjskog leta.

Danas je u Srbiji osvanulo veoma hladno jutro. Najtoplije je bilo u Negotinu, gde je u sedam časova izmereno 11 stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila minus jedan stepen.

U Zaječaru je izmereno 10, Vranju devet, a u Banatskom Karlovcu i Beogradu osam stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na Paliću, u Zrenjaninu, Kikindi, Kragujevcu, Nišu i Dimitrovgradu izmereno je sedam, a u Somboru, Novom Sadu, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Kraljevu i Kruševcu šest stepeni.

U Loznici, Požegi, Kuršumliji i Chupriji izmereno je pet, Sremskoj Mitrovici i na Crnom Vrhu tri, Sjenici dva, a na Zlatiboru jedan stepen.

Izvor: B92

Pogledajte još