Partizan savladao Mursiju u Malagi

Crno-beli su nakon dosta izjednačene prve deonice, u kojoj su i vodili, u drugi period igre ušli značajno angažovanije i u napadu I u odbrani.

Naterali su domaćina na greške i to materijalizovali u ofanzivi, da bi na veliki odmor otišli sa velikih 25 razlike (45:20).

Reakcija španske ekipe došla je u trećoj četvrtini, kada su uzvratili istom merom, ali nisu uspeli potpuno da istope prednost šampiona Srbie.

Tim Partizana je sačuvao dvocifrenu prednost i na kraju zasluženo slavio rezultatom 77:66.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je kapiten Dragan Milosavljević sa 18 poena.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao da je njegova ekipa lepo reagovala nakon jučerašnjeg poraza od Kahasola i da je zadovoljan igrom.

"Jedan izuzetno kvalitetan pristup od početka utakmice, što se uz korekciju niza nekih detalja vezano za sam način igre, odrazilo rezultatski u prvom poluvremenu, kada smo zaista odigrali na jednom izuzetno visokom nivou, pre svega u odbrani. Iz kvalitetne odbrane se otvorio niz laganih poena, što je jako bitno", kazao je Vujošević.

"Očekujemo da u narednom periodu naša ekipa pruža kvalitetne partije i da sa individualnim i timskim napretkom, pokazuje jedan zavidan nivo kvaliteta", dodao je Vujošević.

Košarkaši Partizana će u nastavku turneje po Španiji 19. i 20. septembra učestvovati na turniru "Kosta del Sol" gde će igrati protiv Real Madrida i Unikahe.

Beta

Pogledajte još