Odrasli

Svake godine Albert kćerki za rođendan poklanja put u jednu evropsku zemlju. Za njen 17. rođendan, ona bira Švedsku, ne bi li pronašla blago čuvenog vikinga Johanesa Oberga. U kući koju su u Švedskoj iznajmili, međutim, već žive Anika i Kristin. Nespojivi četverac odlučuje da živi zajedno, što se Albertu nimalo ne sviđa, ali Jeanne čini poprilično srećnom. Prinudni suživot uzdrmaće njihova uverenja i zablude i nateraće ih da još jednom razmisle o svojim životima, kao i da ih promene iz korena. Svi će se duboko promeniti, suočiće se s demonima iz prošlosti i otkriti neočekivana osećanja jedni prema drugima...

Rediteljka Anne Novion kaže da je želela da njen prvi dugometražni film bude snimljen u Švedskoj, jer je to zemlja koja joj je bliska, zbog majke, a ipak ne prestaje da je iznenađuje. Takođe, tvrdi da se zarekla da će onog dana kad uradi svoj prvi dugometražni film postati žena. To se zove odrastanje: "Je me suis dit, le jour où je fais mon long métrage, je deviendrai une femme ! Je me suis toujours dit ça. Je vais devenir une adulte. Une grande personne!"

Film “Odrasli” (Les grandes personnes) je bio prikazan u okviru glavnog programa Festivala autorskog filma, a takođe je bio prikazan u okviru selekcije Nedelje kritike Festivala u Kanu 2008. godine.

Pogledajte još