FK Crvena zvezda na prodaju za dolar!

Budući vlasnik će naslediti velike dugove. Moraće da uloži desetine miliona samo da pokrije minus i da spremi dodatni novac za budžet, renoviranje stadiona...

Nije novost da šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, ima želju da kupi Crvenu zvezdu. Međutim, nije poznato kako će se realizovati privatizacija. Šeik bi mogao da uradi ono što je Ken Bejts 1982. godine uradio sa Čelstijem, kada je kupio londonski klub za jednu funtu, ali je isplatio dugove i uložio novac u budućnost kluba. Bejts je 2003. godine prodao Abramoviču Čelsi za 140 miliona funti.

Navodno, postoji opcija da Zvezdu kupi vlasnik CSKA iz Moskve, Jevgenij Giner, iza kojeg već godinama stoji Roman Abramovič.Prvo je na meti Moskovljana bio Partizan, ali su se sada zainteresovali za Zvezdu, jer ima mnogo više navijača.

Uskoro bi Zvezda i Partizan mogli da prestanu da budu Udruženja građana i da se transformišu u društvena preduzeća kako bi se obavila privatizacija. To se mnogima neće svideti, pogotovo članovima uprava i bivšim asovima koji očekuju da, ukoliko se klubovi prodaju, dobiju svoj deo kolača na ime minulog rada. Međutim, dugovanja menjaju pravila ponašanja i neće biti iznenađenje da, pogotovo Zvezda koja je u minusu preko 40 miliona evra, bude kupljena za dolar.

Izvor: Kurir

Pogledajte još