Presretači i helikopteri kontrolisaće saobraćaj na Ibarskoj magistrali

Na “crnim tačkama”, kojih na Ibarskoj magistrali ima oko 15, biće pojačana kontrola brzine vozila i biće angažovani “presretači” (automobili bez oznaka), a čak i helikopteri, koji će kontrolisati vozila iz vazduha, rekao je Antić.

On je tokom obilaska petlje Orlovača na Ibarskoj magistrali, gde je postavljena privremena signalizacija skretanja za Železnik, sa ciljem veće bezbednosti saobraćaja, najavio da će od ovog vikenda, u noćnim satima, posebno biti pojačana kontrola vozača na alkohol.

“Kao što sam ranije i najavio, prioritet će biti bezbednost u saobraćaju, održavanje postojećih saobraćajnica, bolja signalizacija i bolja ukupna organizacija saobraćaja”, rekao je ministar.
On je kazao da je u poslednjih desetak dana intezivno radio na tome, zajedno sa “Putevima Srbije”, saobraćajnom policijom i Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Ministar je rekao da je nakon nedavnih tragičnih dogadjaja sa više poginulih u saobraćaju, održao hitan sastanak sa v.d. generalnim direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom i načelnikom Uprave saobraćjne policije Dragišom Simićem, na kojem su dogovorili niz konkretnih mera, kao što je poboljšanje signalizacije na kritičnim mestima, poput petlje Orlovača.

Prema rečima Antića, u Srbiji na putevima ima 180 “crnih tačaka”, a prioritet će biti rešavanje 15 na Ibarskoj magistrali.

On je kazao da će u narednih nekoliko meseci biti završena projektna dokumetacija za otklanjanje “crnih tačaka”, kao i da će radovi biti realizovani, postepeno, s obzirom da trenutno nisu predvidjena sredstva za to.

Izovr: Blic

Pogledajte još