Ističe mu pritvor: Aleksandar Mitrović na slobodi?

Aleksandru Mitroviću je inače 19. avgusta 2013. bio produžen pritvor kako ne bi uticao na svedoke, kao i zbog posebno teških okolnosti krivičnog dela.

Kao razlog produženja navedeno je da istražni sudija treba da sasluša još deset svedoka, a posle čega će spisi predmeta biće poslati na sudsko-medicinsko i na saobraćajno veštačenje.

Stručnjaci saobraćajne struke veštačiće džip marke "BMV-X6", kojim je upravljao Mitrovićev sin, kako bi se utvrdilo da li je vozilo u trenutku nesreće bilo tehnički ispravno. Pored toga, biće veštačena brzina kojom se vozilo kretalo i tragovi kočenja, signalizacija na raskrsnici.

Da podsetimo Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, pregazio je 18. jula u večernjim časovima oko 23.30 časova Andreu Bojanić (17) na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici u Beogradu! Od zadobijenih povreda Andrea je izdahnula na mestu nesreće, a Aleksandru je, posle saslušanja u policiji, određeno zadržavanje do 48 sati. Mitrović je vozio BMW X6 i velikom brzinom je išao niz Ustaničku ulicu iz pravca Bulevara kralja Aleksandra. Kad je došao do pešačkog prelaza, gde postoji i semafor, pojavila se devojka, koja je prelazila ulicu. Automobil je naleteo na Andreu, koja je od siline udarca odletela čak 30 metara.

Nakon udarca Aleksandar se nije zaustavio, već je vozio još kilometar i tek onda se zaustavio. On je odmah pozvao oca i ispričao šta se desilo, a tek dva i po sata posle nesreće došao je u beogradsku policiju u prisustvu advokata i oca Željka.

Izvor: Kurir

Pogledajte još