Razbojnik iz Kaća ranjen u glavu i nogu

Protiv njega postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo razbojništvo u pokušaju, dok se o kvalifikaciji dela koje je učinio vlasnik menjačnice Radoje O, koji ga je pucanjem iz pištolja ranio u glavu i butinu, čeka mišljenje Tužilaštva.

Policija je potvrdila da su Igor O, sinoć oko 20.45h, i još dva za sada nepoznata lica, maskirani kačketima napali bračni par Radoja O. (53) i L.O. (51) iz Novog Sada, vlasnike menjačnice, nakon što su izašli iz vozila sa dnevnim pazarom, ispred ulaznih vrata zgrade u kojoj žive. Jedan od napadača ih je poprskao sprejom i fizički srušio ženu na zemlju, dok su druga dvojica fizički napala Radoja, koji je u tom momentu izvadio revolver, koji poseduje legalno, i ispalio hice u Igora. On je prevežen vozilom Hitne pomoći u KC Vojvodine, gde je ustanovljeno da ima dve ustrelne rane u predelu glave i butine.

Osumnjičeni će, saopštava policija, uz prisustvo branioca biti saslušan od strane istražnog sudije Višeg suda u Novom Sadu.

Osvrćući se na delo Radoja O., koji je ranio napadača, policija u svom saopštenju kaže da će se o njegovoj pravnoj kvalifikaciji izjasniti Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nakon sprovedenih relevantnih veštačenja i medicinskih pregleda lica, odnosno nalaza i mišljenja veštaka, kao i potpunog utvrđivanja svih činjenica i okolnost vezanih za ovaj događaj.

Policija nastavlja dalji rad na utvrđivanju identiteta ostalih izvršilaca i rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa navedenim krivičnim delom.

Izvor: RTV

Pogledajte još