Veljović za NIN: Istrage pri kraju, uskoro nova hapšenja

"U igri su sada ostali krupni 'igrači' koji mogu mnogo da izgube. Ovo što se dešava samo je očajnički pokušaj organizovanog kriminala da zaustavi istrage i spreči privođenje pravdi odgovornih za milionske pljačke države", izjavio je Veljović u intervjuu za NIN.

Veljović, kako kaže, nije iznenađen napadima kojima je poslednjih dana, pa i nedelja, izložen.

"Ovakve napade očekivali smo od početka formiranja Radne grupe Uprave kriminalističke policije (UKP) koja se pre godinu dana uhvatila u koštac sa ozbiljnim i teškim poslom", rekao je Veljović.

Direktor srpske policije dodao je da je, prema informacijama kojima raspolaže policija, jedan od glavnih lobista koji stoje iza ovih napada osoba koja je direktno umešana u ozbiljna krivična dela, a koja su u vezi sa jednom od 24 sporne privatizacije.

"On sada pokušava da kreira javno mnjenje i izbegne kaznu. U interesu istrage ne mogu da kažem o kome je reč, ali vrlo brzo će se sve saznati. A onda će mnogi biti iznenađeni", tvrdi Veljović.

Veljović se osvrnuo i na optužbe da neke istrage stopira, čuvajući ih u "fioci", poručujući da je to "čista budalaština".

"Fioka ne postoji, ali zato postoji odlučnost da će sve istrage za koje bih, verujem, mnogi tajkunski moćnici želeli da budu u fioci, biti završene. Kada su formirane radne grupe iz pojedinih fioka izvučeni su predmeti, ali ne iz mojih"
, poručio je direktor policije, koji je dodao da ga podržava državni vrh.

Evidentno je, prema njegovim rečima, da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala sada na prelomnoj tački, te da u njoj ne smeju da posustanu.

"I nećemo. Ići ćemo do kraja", poručio je Veljović.

Komentarišući najavljenu smenu načelnika policijske uprave Beograda Stevana Bjelića, Veljović je rekao da se radi "o normalnoj kadrovskoj promeni u okviru reforme policije" i da to "nije priča od pre dva dana".

"Da dogovora sa ministrom (Ivicom) Dačićem nije bilo, ja ne bih ni izlazio u javnost i tu iznenađenja neće biti", zaključio je Veljović.

Izvor: Blic, agencije

Pogledajte još