Neslavan završetak

BEOGRAD, 24. juna 2009. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević izjavio je da je veoma razočaran "neslavnim završetkom" Evropskog prvenstva u Švedskoj na kome njegova ekipa nije uspela da prođe grupnu fazu takmičenja.

"Veoma smo razočarani našim neslavnim završetkom Evropskog prvenstva", rekao je na konferenciji za novinare u utorak u Malmeu Krčmarević čiji je tim u poslednjem kolu Grupe A izgubio od Švedske sa 1:3.

Krčmarević je naglasio i da je porazu njegovog tima, koji je meč završio sa devetoricom igrača na terenu zbog isključenja Nenada Tomovića i Nikole Petkovića, direktno "kumovao" portugalski sudija Pedro Proensa.

"U prvom poluvremenu splet okolnosti na terenu bio je takav da momci nisu nešto više mogli da urade", rekao je Krčmarević čiji je tim već posle 15 minuta gubio sa 0:2, pošto je drugi pogodak primio posle penala koji je dosuđen zbog prekršaja Tomovića nad Emirom Bajramijem, iako se on dogodio van kaznenog prostora "orlića".

"Posle naše greške kod prvog primljenog gola dešavale su se neke čudne stvari. Pre svega mislim na suđenje Proense, koji je kod situacije kada je dosuđen jedanaesterac prvo odmahnuo rukom. Međutim, na intervenciju pomoćnog arbitra, koji je bio daleko od čitave situacije, promenio je odluku i pokazao na penal", kazao je Krčmarević.

"Ako je tada čak i bio faul Tomovića, sigurno je bio van kaznenog prostora što je i pokazao usporeni snimak koji smo u poluvremenu videli... Ne mogu da ne kažem da je bilo opravdanih kartona, međutim u ključnim situacijama odluke sudije bile su ishitrene i krojile razvoj situacije na terenu", nastavio je razočarani selektor.

Krčmarević je dodao i da je ponosan na igru svojih pulena u drugom poluvremenu u kome su, iako brojčano inferiorni, uspeli da sačuvaju gol i izbegnu ubedljiviji poraz.

"Pokušali smo promenom formacije da u nastavku učinimo nešto, da bi onda usledio i drugi crveni karton, tako da smo zapali u još težu situaciju. Mogu samo da budem zadovoljan borbenošću i zalaganjem u drugih 45 minuta, sačuvali smo čast i obraz, jer smo igrali sa samo osam igrača u polju", rekao je Krčmarević.

Srbija je učešće na Evropskom prvenstvu završila na trećem mestu na tabeli Grupe A iza Italije i Švedske, a ispred Belorusije i tako propustila šansu da i četvrti put uzastopce nastupi u polufinalu kontinentalnog šampionata za igrače uzrasta do 21 godine.

Pogledajte još