Kežman: Prelazni rok sam odradio kao mađioničar

"Istina je da sam prelazni rok odradio bukvalno mađioničarski, gde nijedan dinar nije potrošen i gde sam iskoristio svoj autoritet i snagu da ubedim momke da je Vojvodina njihov pravi izbor i pored boljih ponuda koje su imali od Crvene zvezde i drugih klubova", rekao je Kežman za sutrašnje izdanje lista Sport.

Kežman je naveo da je klub za razliku od ranijih vremena "čiji repovi danas skupo staju", misleći na transfere Stivena Apije, Almamija Moreire i Đorđa Jokića, sada pravio dobre dogovore.

"Od Mateja Delača, Nikole Lekovića, preko Jagoša Vukovića do Simona Vukćevića i Ivana Fatića, urađeni su najbolji transferi i za vreme koje dolazi najprofitabilniji za klub. Sve gore navede igrače doveli smo, praktično za džabe, a njihovom prodajom klub će profitirati. Da ne govorim o poslovno-tehničkom ugovoru sa Benfikom koji bi poželeo svaki klub na ovim prostorima", rekao je Kežman.

On je kazao da je "laž da je svaki transfer rađen sa njegovom menadžerskom agencijom" i da ne postoji nikakav sukob interesa i dodao da je u Vojvodini sve transparentno i da svako može sve da proveri.

"Pre nego što sam došao ugasio sam agenciju koja se bavila menadžerskim poslom i odbacio veliku perspektivu, jer sam već počeo da pravi ozbiljan novac, transfere u Turskoj i Rusiji,Kini.Dakle, nikakav sukob interesa ne postoji", kazao je Kežman.

Nekadašnji fudbaler Partizana, PSV-a, Čelsija, Atletiko Madrida i Fenerbahčea je rekao da je dolazak stranih investitora blizu realizacije, ali samo "ako se klub sredi i napravi presek stanja".

"Oni su videli potencijal u Vojvodini, prepoznali šansu da mogu da naprave dobru priču i imaju veliku želju da investiraju u klub, ali nažalost sve je to na stendbaju, jer ja ne želim da potpisujem ugovore, a da ne znam šta nam sve dolazi na naplatu. Prvo čisti računi, ali sve to nekome ovde ne odgovara", rekao je Kežman.

Navijači Vojvodine su u prošlom kolu istakli transparent sa natpisom "Kežmane, odlazi", a potom i optužili potpredsednika kluba da se "ugrađuje u transfere".

"Nisam iznenađen sramnim sadržajem, jer znam da iza svega stoje pojedinci oko kluba koji na ovaj način žele da me isprovociraju i nateraju da dignem ruke od Vojvodine", rekao je Kežman.

On je dodao da onima koji su to uradili ne ide u prilog da u Vojvodinu dođe neko "ko ima integritet i autoritet" i ko želi da radi
.
"Zar treba nekome da plaćam da mi skandira 'Kežmane, majstore'. To nema nigde u svetu. Znam da ovde ima onih kojima je zanimanje navijač, ali ja u tu priču ne želim da ulazim. Namere su mi časne, poštene, ali bojim se da u Srbiji takvi ne prolaze", istakao je Kežman, koji je za reprezentaciju Srbije nastupio 49 puta.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.