fbpx

Kakav treba da bude prozor koji će ispuniti sve vaše zahteve

Sa REHAU sistemima profila, najsavremenije tehnologije, rešavaju se svi zahtevi koji se nameću savremenim prozorima: izgled, dobro zaptivanje, toplotna i zvučna izolacija, protivprovalna zaštita i lako održavanje, kao i mali eksploatacioni troškovi.

Izgled
Savremeni izgled REHAU prozora obezbeđuje ispunjenje najrazličitijih zahteva. Ravno krilo, krilo sa oborenim ivicama ili zaobljeno krilo odgovaraju raznovrsnim zahtevima investitora. Različiti oblici prozora, od klasičnih pravougaonih preko trapeznih i lučnih, obezbeđuju uklapanje u najrazličitiju arhitekturu. I na kraju, velika ponuda prozora u boji predstavlja još jednu prednost koja izdvaja REHAU prozore. Bilo da se radi o prozorima sa folijom u dekoru drveta, o lakiranim prozorima u nekoj od RAL boja ili o varijanti sa Al pokrivkama, dobija se prozor čiji izgled odgovara visokim standardima vlasnika nekretnine.

Zaptivanje
Izuzetno bitna karakteristika savremenih prozora je zaptivanje. Dobro zaptivanje REHAU prozora doprinosi vrhunskoj zaštiti na udare kiše kao i na dejstvo vetra. Oba sistema dihtovanja (sistemi sa naležućim dihtungom i sistemi sa srednjim dihtungom) obezbeđuju najviše klase kada su u pitanju udari kiše i propuštanje vazduha pri ekstremno jakom vetru.

Toplotna izolacija
Efikasnom primenom energije i redukovanjem gubitaka putem adekvatne termoizolacije postiže se redukcija energetske potrošnje. To doprinosi očuvanju resursa, redukciji emisije CO2 i uštedi novca. Sa energetski efikasnijim REHAU prozorima postiže se smanjenje energetske potrošnje, a time i troškova, a povrh toga doprinosi se zdravijoj klimi u prostorijama, povećava se komfor stanovanja i obezbeđuje dugoročno vrednost nekretnine.
Sa REHAU rešenjima moguće je dobiti toplotno izolovane sisteme: prozore, balkonska vrata, ulazna i podizno-klizna vrata i fasade. Svi sistemi odgovaraju zahtevima niskoenergetske gradnje. A sa sistemom GENEO, REHAU ima čak i prozore, balkonska i ulazna vrata koja odgovaraju standardima pasivnih kuća (kuće kod kojih je godišnja potrošnja energije manja od 15 kWh/m2). Zamenom starih drvenih prozora novim REHAU PVC prozorima ostvaruje se značajna ušteda energije.

Na slikama je objekat koji je snimljen termovizijskom kamerom (kamera koja se koristi u cilju prikazivanja i merenja toplotne energije koju zrači neki objekat).

Prva slika prikazuje objekat pre zamene stolarije: na objektu su stari drveni prozori. Gubitak energije je veoma visok (na slici crveno).

Druga slika predstavlja objekat posle zamene stare drvene stolarije novim REHAU GENEO® prozorima. Gubici energije smanjeni su na minimum.

Protivprovalna zaštita
Većina provala u kuće ostvaruje se kroz prozore ili balkonska vrata. Zato je individualna opremljenost za protivprovalnu zaštitu pojedinačnih prozora posebno važna. Mere protivprovalne zaštite treba da otežaju nedozvoljen ulazak u kuću ili stan. Ovo se kod prozora postiže ugradnjom specijalnih cilindara za zatvranje, zaštitnih okova i zastakljivanjem.
Optimizovanom geometrijom REHAU profila moguće je postići najveće klase protivprovalne zaštite, a samim tim dodatno povećati sigurnost i udobnost stanovanja. REHAU prozori ispitani su na klase otpornosti od 1 do 3.

Zvučna izolacija
Velika buka u okruženju – kao na primer: saobraćajna buka ili buka sa gradilišta – je neprijatna i ako je trajna može da dovede do oboljenja. Zvučnu izolaciju nekog prozora definiše izolaciona vrednost profila, kao i zastakljenja. Zvučna izolacija REHAU sistema za prozore i vrata može individualno da se prilagodi zahtevima i okruženju. Sa REHAU prozorima moguće je postići maksimalne vrednosti zvučne izolacije (do 47 dB što odgovara najvišoj 5 klasi zvučne zaštite), a sve to uz optimalnu toplotnu izolaciju. Tako će buka sa REHAU prozorima ostati napolju, a unutra će biti prijatna tišina.

Jednostavna nega i održavanje
Profili prozora izloženi su velikom opterećenju, kako usled vremenskih uslova tako i zbog redovnog otvaranja i zatvaranja prozora i vrata. REHAU profili imaju jedinstvenu REHAU HDF-površinu (High Definition Finishing). Ova specijalna površina daje prozorima i vratima brilijantski sjaj, nepropusna je, glatka i vrlo laka za održavanje. Proverena receptura REHAU profila garantuje prozore otporne na atmosferske uticaje te je time obezbeđen njihov dug životni vek.

Uputstva za održavanje izgleda i funkcionalnosti:
Redovna nega okvira sa uobičajenim blagim rastvorom za sudove ili REHAU sredstvom za čišćenje.Čišćenje sa čistom vodom i podmazivanje dihtunga silikonom. Jedna kap mašinskog ulja za redovno podmazivanje pokretnih delova okova. Nega prozorskih stakala sa čistom, toplom vodom i pamučnom krpom.

Pročitajte više o ovim temama i REHAU sistemima.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.