DSS: Kacin da bude persona non grata

Ilić je novinarima rekao da nedavnom izjavom da je trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uredjenja autonomije Vojvodine Kacin po ko zna koji put izašao iz okvira diplomatije.

"Kacin konstantno izlazi iz okvira diplomatije i podriva ustavni poredak Republike Srbije. Naši državni organi trebalo bi od Evropskog parlamenta, koji je i imenovao Kacina, da zahtevaju da on bude povučen", rekao je Ilić.

Ilić, koji je i zamenik gradonačelnika Novog Sada, obilazio je radove na završetku izgradnje dečjeg vrtića u Radničkoj ulici.

Kacin je ocenio u utorak da je, imajući u vidu predstojeće pregovore o članstvu Srbije u EU, ovo "pravi trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uredjenja autonomije Vojvodine", koje je po njemu "nejasno".

"Trenutni okvir autonomije je neizvestan i nejasan što sprečava Vojvodinu, a samim tim i Srbiju da razvija svoje kapacitete. Ovo je naročito važno u svetlu iskorišćavanja pretpristupnih, a potom i kohezionih fondova EU koji mogu iskoristiti samo autonomne jedinice, kao što je Vojvodina," rekao je Kacin na panelu "Vojvodina: Izazovi na putu demokratske konsolidacije" u Evropskom parlamentu.

Izvor: B92

Pogledajte još