fbpx

EPS snabdevanje: Plaćanje provizije umesto kupaca – neopravdan trošak

"Elektroprivreda Srbije" i PD "EPS Snabdevanje" ne mogu da omoguće plaćanje bez provizije na šalterima pošta i banaka kako zahteva Udruženje "Efektiva", navodi se u saopštenju.

Kako se kaže, Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) sugerisala je nediskriminatorno ponašanje i jednak odnos prema svim kupcima, a plaćanje provizije umesto kupaca na šalterima pošta i banaka smatra se neopravdanim troškovima.

AERS zahteva obezbeđenje održivog poslovanja "EPS Snabdevanja", racionalizaciju troškova, kao i preispitivanje mehanizama svih popusta.

Do 1. jula, od kada radi "EPS Snabdevanje" samo na području dve distribucije postojala je mogućnost da kupci plaćaju bez provizije za uplate na šalterima banaka i pošta i te troškove su plaćale te distribucije, što je negativno uticalo na njihovu profitabilnost. Ostala privredna društava nisu plaćala te troškove umesto svojih kupaca. Formiranjem PD "EPS Snabdevanje" bilo je neophodno na teritoriji Srbije ujednačiti odnos prema kupcima da bi se izbegao svaki vid diskriminacije, objašnjava EPS u svom saopštenju.

Izvor: RTV

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.