Ne osuđujte druge da su snobovi, možda ste jedan od njih

Budite iskreni prema sebi. Stalo vam je da vam obična bela majica bude brendirana? Jedete samo organsku hranu? Ne zanimaju vas filmski hitovi? Ako ste potvrdno odgovorili na ova pitanja, postoji mogućnost da u vama čuči mali snob. Evo nekih snobovskih karakteristika.

Čavrljanje: Svako druženje, formalno i neformalno, započinjete rečima: 'Upravo sam čitao u New York Timesu (Guardianu, Time magazinu, The Economistu...) da…”

Odabir kafića: Radije biste umrli nego popili kafu u lokalnoj kafani. Vi pijete samo posebne (i skupe) kafe u poznatim kafićima i klubovima.

Filmski “hitovi”: Po svaku cenu izbegavate gledanje filmskih hitova. Uživate samo u gledanju art filmova i retkih dokumentaraca za koje niko nikada nije čuo.

I cveće je važno: Vaš partner zna da vam nikada, ali baš nikada ne sme kupovati obične ruže. Vi volite samo orhideje i kale, sve drugo je tako 'seljački'.

Odabir vina: Pre nego što naručite vino, obavezno se raspitujete o njegovoj godini proizvodnje, a potom komentarišete da je li to bila dobra godina ili ne.

Odabir hrane: Dok stojite u redu na blagajni s korpom u kojoj se nalaze samo zdravi, organski i dijetetski proizvodi, zgražavate se nad sadržajem korpi drugih ljudi u kojima se nalaze mesni proizvodi, zamrznuta hrana, keksi u velikom pakovanju i slične stvari.

Noblesse: Za razliku od 'običnih ljudi', vi jako dobro znate da je “croissant” francuska reč pa je tako i izgovarate, a znate i kako se tačno izgovara “bruschetta”…

Garderoba: Nije vam nikakva dilema da li treba izdvojiti nekoliko desetina evra za običnu pamučnu majicu koja je, naravmo, brendirana. Ona je sigurno bolja od iste takve majice, ali bez potpisa poznatog brenda.

Izvor: Tportal

Pogledajte još