Svečano otvoreno Univerzitetsko selo

BEOGRAD, 24. juna 2009. (Beta) - Univerzitetsko selo na Novom Beograd svečano je otvoreno podizanjem zastave Srbije i Svetske studentske sportske federacije (FISU) u prisustvu brojnih funkcionera srpske vlasti i organizatora manifestacije.

"Dragi gosti iz celog sveta, dobrodošli u Srbiju... Neka najbolji pobedi, ali neka se pre svega stvore brojna dugotrajna prijateljstva", rekao je potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Organizacionog komiteta Univerzijade u Beogradu Božidar Đelić.

Generalni sekretar FISU Erik Santron istakao je da je uveren da će Srbija posle jubilare 25. Univerzijade, koja će se održati od 1. do 12. jula, imati 9.000 ambasadora po svetu, koliko će se takmičara i nadmetati u Beogradu. 

"Došao je trenutak koji smo svi čekali. Beograd će u naredne tri nedelje biti svetska prestonica univerzitetske mladosti... koja će živeti u harmoniji. Ovde se neće razgovarati o politici, već o projektima za budućnost naše planete", kazao je Santron.

"Hrabrost je bila neophodna kada smo odlučili da Beogradu dodelimo organizaciju Univerzijade. Ali, verovali smo vam i siguran sam da smo bili u pravu... Nema sumnje da će svi učescnici Univerzijade ceniti vaše gostoprimstvo, srdačnost i kulturnu baštinu", naveo je Santron.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakao je da mu je velika čast što je trenutno na toj funkciji i naglasio da će učiniti sve kako bi predstojeća Univerzijada bila najbolja ikada.

"Izgradnjom ovih 250.000 kvadratnih metara (Univerzitetskog sela) za samo dve godine već smo pokazali da za nas ništa nije nemoguće kada se zaista rešimo", dodao je Đilas.

Pogledajte još