Krstić: Zaslužili smo plasman na Svetsko prvenstvo

"Ovi momci su zaslužili plasman na Svetsko prvenstvo. Boli nas poraz. Odigrali smo skoro identično (kao protiv Španije), sa dosta straha i nesigurnosti. Moramo da vidimo kako da se dignemo i pobedimo u tom poslednjem meču. To što imamo mnogo mladih nije opravdanje", rekao je Krstić posle meča.

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas od domaćina Slovenije sa 92:74 u prvoj utakmici razigravanja za plasman na Evropskom prvenstvu.

Srbija će se tako u subotu boriti za sedmo mesto, koje vodi na Svetsko prvenstvo, što je bio i cilj tima pre odlaska na EP.

Centar Đorđe Gagić je rekao da svi u ekupi veruju da Srbija može da obezbedi plasman na Svetsko prvetsvo.

"Moramo što pre da dođemo sebi i da se vratimo kao što smo igrali na početku (Evropskog prvenstva). Jedino o čemu sada razmišljam, jeste ta sledeća utakmica i da ispravimo greške koje smo napravili. Sve zavisi od nas da li ćemo uspeti posle ova dva velika poraza da se vratimo, ali imamo još tu jednu šansu. Svi verujemo u to. Još ta jedna utakmica i da završimo posao kako valja", rekao je Gagić.

Plejmejker Vasilije Micić kazao je da veruje da će se ekipa trgnuti i odigrati dobro u utakmici za sedmo mesto i da neće taj meč početi loše kao protiv Španije i Slovenije.

"Imamo još jednu šansu za cilj koji smo zacrtali. Prikazali smo još jednu bledu partiju danas protiv Slovenije. Moramo da se trgnemo za tu sledeću utakmicu koja nam je odlučujuća", rekao je Micić.

Beta

Pogledajte još