EUROBASKET: Litvanci u polufinalu, idu na Hrvatsku

Litvanija će u polufinalu igrati protiv selekcije Hrvatske, koja je ranije danas pobedila Ukrajinu i kojoj će to biti prvo učešće u polufinalu od Evropskog prvenstva 1995. godine u Atini.

U drugom polufinalu sastaće se Španija i Francuska.

Reprezentacija Italije će se sutra boriti sa Ukrajinom za plasman od petog do osmog mesta, a poraženi iz tog duela igraće u subotu protiv Srbije u meču za sedmu poziciju.

Najefikasniji u ekipi Litvanije bili su Renaldas Seibutis i Mantas Kalnietis sa po 17 poena, dok je u redovima Italije najbolji bio Marko Belineli sa 22 poena.

Košarkaši Litvanije su od početka meča bili u prednosti, a minut pre kraja prve četvrtine stigli su i do dvocifrene razlike.

Litvanci su uspevali da održe prednost sve do samog finiša prvog prvog poluvremena kada je Belineli, tri sekunde pre kraja, pogodio za dva, pa je Litvanija na odmor otišla samo sa košem prednosti.

Italija je na početku treće četvrtine i povela, a do kraja tog perioda igralo se koš za koš, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa poenom prednosti na strani Italije.

Poslednji period igre Litvanci su, ipak, odigrali mnogo bolje. Četiri minuta pre kraja "slomili" su otpor Italije serijom 15:0, što je bilo dovoljno da meč privedu kraju bez većih problema.

Beta

Pogledajte još