Aleks Ferguson: Nisam uticao na sudije!

Bivši fudbalski sudija Mark Hejlsi rekao je početkom nedelje da je imao "dobar odnos" sa Fergusonom, nakon čega su mediji spekulisali da je trener tokom višegodišnjeg boravka u Junajtedu imao nedozvoljen uticaj na sudije.

"Ne mogu da verujem... Sigurno je mislio da je važno da u svojoj knjizi mora da ima poglavlje o Aleksu Fergusonu. Većina trenera, pogotovo na severozapadu zemlje su ga podržavali, kao i mnogi fudbaleri, kada se lečio od raka. To je bio uzašan period za njega, a fudbalska braća su ga podržala", rekao je Ferguson za klupsku televiziju.

Ferguson, koji je tokom karijere često bio u sukobu sa sudijama, rekao je da nikada nije uticao na suđenje.

"Najsmešnije je to da sam, navodno, uticao na sudijsku organizaciju. Imam najlošiji rekord od svih trenera u istoriji engleskog fudbala, morao sam da platim 100.000 evra kazni, često sam bio suspendovan. I to je uticaj na suđenje...", rekao je Ferguson.

Ferguson je u maju završio karijeru i za 27 godina sa Mančester junajtedom osvojio je 38 trofeja, od kojih 13 šampionskih titula, dve Lige šampiona, pet FA kupa, četiri Liga kupa i svetsko klupsko prvenstvo.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.