Steže se obruč oko navijača Vojvodine koji diluju drogu!

Borba za prevlast nad narko tržištem u Novom Sadu postala je beskrupulozna i nasilna u poslednja tri meseca. Navijači iz kriminalnog miljea, pod maskom ljubavi prema klubu bave se trgovinom narkotika.

"Upravo oni su vinovnici gotovo svih pređašnjih incidenata u gradu, u kojima su učestvovali maloletnici, koristeći pištolj ili najrazličitija hladna oružja" rekao je za neimenovani izvor iz policije.

Isti izvor tvrdi da dok je Ratko Butorović poznatiji kao Bata Kan Kan bio živ, sve ih je držao pod kontrolom. Međutim, posle njegove smrti oni su se raspustili.

"Iskusniji, i već na tribinama i u kriminalu dokazani navijači, poturaju maloletnike da obavljaju prljave zadatke za njih. Obavljanje zadatka je ujedno i njihova inicijacija za navijačku grupu. Tučom, ubodima ili mecima rešavaju nesuglasice među navijačkim grupama, kažnjavaju dužnike ili one koji su pokušali da trguju narkoticima na teritoriji koja je već obeležena. Oni znaju da maloletnici do 14 godina ne mogu da budu krivično odgovorni, a do punoletstva su krivično povlašćeni, te to i koriste".

Izvor: Kurir

Pogledajte još