fbpx

Kristina Kovač: Bajaga sa početka karijere je odličan primer nekoga ko ima X Faktor!

Preko čega sigurno nećete preći tokom takmičenja?
Preko lenjosti i netalenta. To su dve stvari kojima u muzičkom poslu, pa ni u bilo kom kreativnom poslu, nema mesta. Lenjost je pogubna u situaciji u kojoj mlad čovek želi da postigne uspeh i da izgradi karijeru u muzici. Potrebno je mnogo odricanja, vežbe, rada, ozbiljnosti i truda, i kada mlad čovek toga nije svestan, i uspeh koji možda napravi kratko će da potraje. Talenat je prva stvar koju ću tražiti kod kandidata, a onda i sve ostalo.

Da li će vam biti teško da nekom srušte snove kada mu kažete da nije dovoljno dobar za X Faktor?
Koliko god to bilo teško, u nekim slučajevima gde talenat apsolutno izostaje, mislim da će mi biti lako, jer time činim uslugu i samom kandidatu. Neko ko npr. nema sluha treba što pre toga da postane svestan, kako bi pronašao ono u čemu je dobar i time se bavio. Teško će biti u onim graničnim slučajevima gde nekog talenta ima, ali nešto zafali.

Ko je po vama sa javne scene ima X Faktor?
Ako pričamo o domaćoj javnoj sceni, recimo mladi Bajaga sa početka karijere, on je odličan primer nekoga ko je imao odlično autorstvo, specifičnu boju glasa i način pevanja i X faktor.

Šta savetujete takmičarima?

Savetujem im da iskontrolišu tremu što bolje, jer ako im trema uništi nastup, onda svakako nisu spremni, barem ne u ovom trenutku, za karijeru pevača. Konstruktivna trema je razumljiva i u vecini slucajeva prisutna. Takođe im savetujem da se ozbiljno pripreme, da pesme koje odaberu da izvedu znaju napamet i u pola noći, da ih ponove toliko puta da im sama podsvest zna te pesme. Priprema je pola posla i daje preko potrebnu sigurnost kandidatu u nastupu.

Jeste li nekada bili u iskušenju da se prijavite za neko slično takmičenje?

U vreme kada sam ja počinjala muzičku karijeru, takvih takmičenja nije bilo. Da danas imam 15-16 godina, talenat i želju da napravim uspešnu muzičku karijeru, prijavila bih se na
"X faktor" bez razmisljanja. Ako prođeš do samog kraja u X faktoru, to bude svojevrsna priprema za karijeru koja čeka na kraju tog puta. Naravno, to nikada neće zameniti iskustvo koje čovek stekne boreći se za prilike mimo rialiti šouova, ali jeste dobar i efikasan način da se dođe do željenih šansi.

Za koga smatrate da bi takođe bio dobar u ulozi žirija?

Mislim da bi dobar za člana žirija bio svako ko ima talenat, producentski kritičko-ohrabrujući pristup, i iskren karakter.

"Televizija Pink je spremna za emitovanje ovog najpopularnijeg svetskog pevačkog šou programa - See more at: /pocetna/zabava/celebrity/RASPEVANA-KONFERENCIJA-X-FAKTORA--Zeljko-Joksimovic-sve-iznenadio-jednim-priznanjem.a-199177.305.html#sthash.Z6oFIces.dpuf

Televizija Pink je spremna za emitovanje ovog najpopularnijeg svetskog pevačkog šoua koje počinje krajem oktobra.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.