Marjanović: Cvetković sam sebe udaljio od mesta selektora

BEOGRAD, 24. juna 2009. (Beta) - Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je  da će na prvoj sledećoj sednici Upravnog odbora RSS raspravljati o selektoru muške reprezentacije Jovici Cvetkoviću, koji će najverovatnije ostati bez angažmana.

"UO je mesto gde se takve stvari rešavaju, a do sada je u svemu podržavao selektora. Međutim, pitanje je kako će posle ovih neosnovanih optužbi UO reagovati", rekao je Marjanović u intervjuu za sajt RSS-a.

Cvetković je prethodnih nedelja ušao u javnu polemiku sa rukovodstvom RSS-a, a jednog od članova UO Aleksandra Blagojevića optužio je da se kladio protiv Srbije u utakmici sa Nemačkom na Svetskom prvenstu početkom godine.

"Cvetkoviću ugovor ističe 25. juna. Prvi naredni UO će se baviti tim pitanjem. Dogadaji i artiljerijska paljba na Savez u poslednjih 20 dana nas je dosta udaljila. Jedino što je osnovano jeste razlika u viđenju finansijskog statusa selektora", kazao je Marjanović.

On je objasnio da je Cvetković tražio veću platu nego što je RSS u ovom trenutku mogao da mu ponudi.

"Mi smo nudili četiri hiljade evra mesečno ove godine, sledeće godine pet, pa šest, i na kraju sedam u 2012. godine. Cvetković je tražio veću platu od četiri hiljade i da radi u klubu", naveo je Marjanović i podsetio da je jedan od uslova pre nego što je Cvetković izabran, bio da se selektor posveti samo radu sa reprezentacijom.

Marjanović je rekao i da Cvetković, uprkos svemu, ima velike zasluge za uspeh Srbije, koja je u januaru osvojila osmo mesto na SP, a nedavno se plasirala i na Evropsko prvenstvo.

"Naravno da je Cvetković zaslužan. On je izabran od strane ovog UO, kada se reprezentacija stvarala od nule. Taj koncept je u ovom periodu bio održiv i naravno da zasluge pripadaju prvo igračima, zatim selektoru, a onda Savezu", poručio je predsednik RSS-a.

On je dodao da ne razume zašto Cvetković nije imao strpljenja da sačeka još nekoliko godina kako bi u potpunosti naplatio dobre rezultate sa reprezentacijom.

"Razumem želju da se kapitalizuje rad, ali ne razumem isključivost da to mora odmah i sada. Prvo napravite rezultat i onda odete za najveći novac, a ne pravite neke polovične koncepte - Srbija i neki klub u regionu", kazao je Marjanović.

On je dodao da ne zamera reprezentativcima koji su nedavno javnim pismom podržali Cvetkovića, ali je istakao da igrači ne postavljaju selektora.

Pogledajte još