Srbi vole Evroviziju, al‘ to košta 350.000 evra

Mi još razmišljamo o tome da li ćemo učestvovati na Evrosongu ili ne. Za mesec dana donećemo konačnu odluku. Javni servis je u velikim finansijkim problemima. Evrovizija jeste izuzetno gledana kod nas, ali nas košta 350.000 evra, pre marketinške obrade. Od reklama i sponzora pokrijemo oko 200.000 evra, ali ipak ostaje trošak od 150.000 evra. U ovom trenutku još prikupljamo informacije kako bismo mogli da donesemo konačnu odluku - kaže Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS-a za "Blic".

Za sada su 22 zemlje potvrdile učešće na Evrosongu 2014. u Kopenhagenu, ali šest zemalja (Hrvatska, Slovačka, Andora, Luksemburg, Monako i Maroko) već je reklo da u Dansku neće poslati predstavnika zbog nedostatka sredstava, slabog interesovanja lokalne publike koja bi trebalo da glasa ili lošeg plasmana.

"Javni servis jeste u finansijskim problemima i od odluke rukovodstva zavisi i to da li ćemo imati novca da idemo na Evrosong. Što se nas tiče kao ekipe muzičke redakcije koja realizuje Evrosong, mi smo u kontaktu s predstavnicima Evrosonga i radimo sve pripreme kao da ćemo učestvovati", kaže Dragan Ilić, šef prošlogodišnje delegacije Srbije i glavni urednik muzičke redakcije.

Izvor: Blic

Pogledajte još