Kako kuća ubija vaše seksualne apetite

Donosimo vam 10 najčešćih prepreka koje stoje na putu vašem ljubavnom životu i načine kako da ih uklonite.

Nered

Nered deluje jednako loše kao što nečiji loš zadah i miris tela čini osobu nepoželjnom za poljubac.

"Ako je vaš stan u neredu potencijalni partner može da pomisli da vam je i život u neredu. Ukoliko ste zajedno već godinama, a spavaću sobu vam ispunjavaju neplaćeni računi, prljava odeća i nedovršeni projekti vaš um vrišti 'plati račune, operi rublje, završi projekte'. Ako ne možete da se opustite nećete moći ni da se 'bacite na posao", kaže stručnjak za organizaciju Dana Kori. Stoga, proverite svoje stvari i bacite ono što vam ne treba, donirajte ono što možete i stavite na svoje mesto ono što vam treba.

Porodične fotografije

Volite svoje roditelje, braću, sestre i decu, ali pomisao da vas 'gledaju' može ubiti vašu seksualnu želju.

"Držite samo fotografije vas i vašeg partnera u spavaćoj sobi. Stavite fotografiju s odmora na kojem ste se divno proveli. Ili kako biste podstakli osećaj topline, udobnosti i senzualnosti, pokušajte da koristite prizore prirode, cveća ili umetnička dela s glatkim oblinama i toplim bojama. Takođe, ne zaboravite da prva stvar koju vidite po ulasku u sobu određuje raspoloženje, stoga slike stavite na mesto sa koga će vam odmah privući pažnju"
, savetuje Salvator Manzi, stručnjak za Feng Shui koji usklađuje prostor kroz boje, slike i uređenje.

Previše tehnologije

 
"Svu tehnologiju uklonite iz spavaće sobe jer to nisu kućni kancelarije", preporučuje Kristin Ajsner autor knjige "Comfort Living: A Back-to-Basics Guide to a More Balanced Life". To znači da nema televizora, kompjutora, mobilnih telefona niti bilo čega drugog osim budilnika u spavaćoj sobi. Pre odlaska na spavanje mobilne telefone ugasite ili smanjite zvono jer sve te 'smetnje' mogu omesti i vaš seksualni život.
 
Stvari od bivših

Čuvanje predmeta od bivšeg partnera može delovati kao da održavate vatru kao i da još nešto osećate prema njemu, što može loše uticati na seksualni život sa sadašnjim partnerom. Uklonite te emocionalno nabijene podsetnike izvan vaših pogleda ukoliko se već ne možete potpuno odvojiti od njih. Maknite staro i unesite novo. On je bivši s razlogom.

Prljav kupatilo

Nakupljene dlake u odvodu ili ostaci starog sapuna mogu dovesti do toga da seks pod tušem za vas i vašeg partnera ne postoji. Smrad prljavog rublja ili znoja s odeće koju ste skinuli takođe može loše uticati na seksualnu želju. Razmislite o unošenju mirisa u kupatilo poput svežeg spreja. U svakom slučaju preporučljivo je kupatilo držati urednim i mirisnim tako da možete da uživate u čistom kada vam na um padnu 'prljave' misli.

Veličina kreveta

Dva dušeka na bračnom krevetu nisu preporučljiva, ali isto tako i preveliki krevet s jednim dušekom može vas udaljiti kao da ste na suprotnim stranama sveta. Najbolja veličina kreveta je ona u kojoj se obe strane osećaju udobno. Ukoliko se ipak odlučite za veliki krevet, barem jednu noć u sedmici spavajte pripijeni jedno uz drugo. Osim toga, obratite pažnju na ukrasne detalje. Nemojte previše 'načičkati' krevet s jastucima jer je to prepreka vašoj intimnosti.

Seksi igračke izvan domašaja

Ništa ne ubija želju brže nego besomučna potraga za vibratorom ili kondomom. Igračke za odrasle, kontracepcijske pilule i druga pomagala bi trebala biti lako dostupna, ali samo vama, a ne nekome drugome. Teško je da se opustite ako su deci, kućnim ljubimcima ili rodbini koja vam je došla u posetu vaša pomagala na dohvat ruke.

"Za čuvanje takvih stvari izaberite kutiju koja nije prozirna I koja može da se zaključa", savetuje Nina Helms, osnivač "Devine Toysa".

Jaka rasveta

Osim ako baš ne insistirate da se seksate u mrklom mraku, pronađite rešenje za diskretno osvetljenje. Na primer, lampu prekrijte nezapaljivom tkaninom ili zapalite nekoliko svećica. Ukoliko imate kamin, vatra će uneti sasvim dovoljno svetlosti i romantike.

Rezervoar pod krevetom

Prema feng shui načelima, prostor ispod kreveta treba da ostane čist.

"Vaša podsvest zna šta je sačuvano ispod kreveta i to vam može ugasiti iskru. Ako je prostor ispod kreveta namenjen za čuvanje stvari, onda stavite samo predmete koji se odnose na spavanje i udobnost, kao što su posteljina i pidžame. Držite predmet i zapitajte se na šta vas podseća. Sve što vam ne budi ljubavne osećaje ne stavljajte ispod kreveta ukoliko želite da on ostane vaše ljubavno gnezdo"
, savetuje Manzi.

Aseksualna spavaća soba

Ako ste se ikad zapitali zašto je u hotelu tako lako da imate seksi, to je zato što su prostorije organizovane, imaju lepu posteljinu i mekane jastuke - i ništa što vas podseća na nešto.

Izvor: 24sata

 

Pogledajte još