Najbolji način da istopite "ljubavne ručke"

Iako ne postoje tajni recepti za efikasno topljenje takozvanih "ljubavnih ručki", odnosno sala sa bočnih strana stomaka, postoje barem pravi i pogrešni načini na koje možete da ih napadnete.

"Previše ljudi se usredsređuje na stomačne vežbe, ali ako želite da se oslobodite "ljubavnih ručki", potrebno je više od toga - da zategnete mišiće sa strana, dovedete srčani ritam u zonu za gubljenje kilograma (60-75 procenata od vašeg maksimalnog srčanog ritma) i počnite zdravije da se hranite", ističe trener Džošua Kozak.

Ovaj šestominutni trening sastoji se od tri vežbe koje se rade u četiri serije od po 30 sekundi, a to možete da učinite i kod kuće, bez ijednog sportskog rekvizita.

  • Stanite tako da stopala budu razmaknuta u širini ramena, čučnite da težina tela bude oslonjena na zadnjicu dok rukama pokušavate da dotaknete pod. U tom položaju skokom izbacite noge na levu stranu, pa poskočite u centar, a onda uvis, tako da ruke budu dignute iznad glave. Ponovite vežbu na desnu stranu.
  • Lezite na stranu, ispruženih i spojenih nogu. Ruku savijte u laktu, u ravni ramena i počnite da podižete kukove sa poda. Spustite ih, pa opet podignite u početni položaj. Ponavljajte 15 sekundi, zatim vežbu uradite na drugom boku. Da bi vežba bila teža a samim tim delotvornija, tokom izvođenja istih pokreta, savijenu ruku potpuno ispravite.
  • Stanite raširenih stopala i ispružite se visoko na jednu stranu, pa simultano koleno sa te strane podignite i spustite. Približite lakat ka kolenu i stegnite bočne mišiće stomaka. Vratite ruku i nogu u opuštajući položaj i ponovite pokret sa suprotne strane.

Izvor: b92

Pogledajte još