Voždovac srušio Crvenu zvezdu

Voždovac je pobedio golom Adama Marušića, posle kontranapada, u 27. minutu.

Ekipa, koju sa klupe predvodi bivši fudbaler Zvezde Nenad Lalatović, sada ima devet bodova i nalazi se na šestom mestu na tabeli, iza Crvene zvezde koja je peta sa bodom više.

U sledećem kolu Crvena zvezda će igrati na svom terenu protiv Spartaka, dok će Voždovac igrati u Pećincima protiv Donjeg Srema.

Jedan od najzaslužnijih za pobedu Voždovca, pored strelca, bio je i mladi golman Nikola Perić, koji je odlično branio i zaustavljao opasne šuteve, pre svih Abiole Daude.

Već u prvom minutu Zvezda je imala šansu preko Daude, ali je on iz blizine, sa oko pet metara, pogodio golmana Perića. Gosti su do vođstva mogli i u 9. minutu, kada je Goran Gogić glavom zahvatio loptu, ali je golman Voždovca ponovo dobro intervenisao.

Voždovac je u 13. minutu mogao da povede posle snažnog šuta Stefana Đorđevića, ali je golman Boban Bajković uspeo da odbrani. Posle toga stvorila se gužva pred golom, ali niko od igrača se nije dobro snašao.

Novu veliku priliku crveno-beli su imali u 26. minutu posle centaršuta Marka Vešovića, a ponovo je u dobroj šansi bio Dauda, ali nije uspeo da zatrese mrežu. U sledećem napadu, posle greške defanzivca Zvezde Darka Lazića, Voždovac je poveo.

Posle ispucane lopte Lazić se okliznuo, a to je iskoristio Marušić, izbio je ispred golmana Bajkovića i snažnim udarcem zatresao mrežu.

Zvezda je do kraja poluvremena napadala, a najozbiljniju priliku imao je Novak Martinović u 41. minutu, koji je, posle centaršuta Lazića glavom pokušao da savlada golmana Voždovca.

Fudbaleri Zvezde su ranije izašli iz svlačionice, otišli su do tribine i pozdravili svoje navijače, nakon čega su pet minuta čekali da igrači Voždovca izađu na teren.

Drugo poluvreme počelo je velikim prilikama fudbalera Voždovca. U 47. minutu Vladimir Đilas je pobegao Martinoviću i Laziću, izašao pred golamana, ali je Bajković dobro odbranio. Pet minuta kasnije u šansi je bio Marušić, ali je šutirao pored gola.

U 60. minutu domaći su bili ponovo u šansi, Đilas je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Bajković odbranio. Golman Zvezde odlično je reagovao i 20 minuta kasnije, kada je sprečio novi pokušaj Marušića.

Prvu šansu u drugom delu utakmice Zvezda je imala u 80. minutu, kada je Dauda šutirao preko gola. U drugom minutu sudijske nadoknade vremena Zvezda je mogla da izjednači.

Posle ubačene lopte stvorila se velika gužva pred golom Voždovca, Filip Kasalica je šutirao, ali je Perić odbio loptu samo do Dragana Mrđe, koji je odmah šutirao, međutim, golman omladinske reprezentacije Srbije ponovo je dobro odbranio i sačuvao pobedu svog tima.

Beta

Pogledajte još