Siti deklasirao Junajted, pobeda Totenhema

U gradskom derbiju grada Mančestera, ekipa Manuela Pelegrinija je u potpunosti nadigrala akutelnog šampiona Engleske i zasluženo slavila u drugom uzastopnom međusobnom susretu.

Siti je do prvog gola na meču došao u 16. minutu, kada je srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov sa leve strane uputio centaršut i u šesnaestercu pronašao usamljenog Serhija Aguera, koji je lako savladao Davida de Heu.

"Građani" su do poluvremena uspeli da udvostruče prednost preko Jaje Turea, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena postigao drugi gol na meču.

Mančester siti je furiozno krenuo i drugom delu meča, a već u 47. minutu Aguero je doveo svoju ekipu do prednosti od tri gola, da bi samo tri minuta kasnije Samir Nasri povisio na 4:0.

Junajted je od tog trenutka zaigrao organizovanije u odbrani, iako su "građani" mogli u par navrata da povise rezultat, ali nisu imali dovoljno sreće.

Napadač "crvenih đavola" Vejn Runi je golom u 87. minutu iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat i postao najbolji strelac u derbiju Mančestera sa 11 golova.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Vidić odigrao je ceo meč za ekipu Dejvida Mojsa, dok su u ekipi Sitija Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov komandovali odbranom tokom svih 90 minuta utakmice.

U duelu između Kardifa i Totenhema, londonska ekipa je u poslednjim trenucima meča došla do tri boda, pošto je Paulinjo u 93. Minute zatresao mrežu velške ekipe.

Siti je ovim trijumfom došao do trećeg mesta na tabeli sa 10 bodova, dok je Totenhem i dalje na drugom sa 12. Aktuelni šampion Engleske, Junajted trenutno se nalazi na osmom mestu sa svega sedam bodova iz pet utakmica, dok je Kardif 16. sa pet.

Beta

Pogledajte još