Bivši direktor RB Bor uhapšen zbog malverzacija sa zemljištem

Uakciji Uprave kriminalističke policije i Višeg suda u Zaječaru, sa Radoševićem su uhapšeni i Milomir Veljković, sudski veštak građevinske struke i Nebojša Bućan, zamenik direktora za razvoj i investicije PD Rudnici bakra Bor.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i Dragoslava Ratarević, rukovodilac Službe ua otkup i štete u RTB Bor i Vesna Dragašinović Kočovski, stručni saradnik Odeljenja za imovinsko pravne poslove Opštinske uprave Bor.

Osumnjičeni Veljković je kao sudski veštak tokom 2010 i 2011. godine, vršeći procene nepokretnosti za potrebe ekspropijacije u zoni RTB Bor, podstrekavan od Nebojše Bućana, uvećevao tržišne vrednosti nepokretnosti.

Na osnovu uvećanih cena, Dragoslava Ratarević je sačinjavala ponude naknade za eksporpisanu nepokretnost, iako je znala da su cene nekoliko puta veće od tržišnih.

Nebojša Rdaošević je kao generalni direktor potpisivao, a zatim uvećavao ponude Opštinskoj upravi.

Vesna Dragašinović Kočovski je zatim, kao službenik Opštinske uprave vodila usmene razgovore i zaključivala sporazume o naknadi za ekspropisane nepokretnosti, kojima je prihvatala da RBB isplete neknade po višestrukim cenama.

Na ovaj način, u do sada pet proverenih postupaka, utvrđeno je da su RB Bor oštećeni za 14.163.621 dinara, a rad policije na slučaju se nastavlja.

Izvor: BLIC

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.