Mekses ne prelazi u Čelsi

BEOGRAD, 25. juna 2009. (Beta) - Agent fudbalera Rome Felipea Meksesa negirao je da će njegov klijent preći u Čelsi, ali je dodao da će francuski igrač razmisliti o odlasku ukoliko stigne ponuda iz Londona.

Britanski mediji su prethodnih dana naveli da čelnici Čelsija žele da dovedu Meksesa, pošto bi Rikardo Karvaljo mogao da napusti "Stamford Bridž", i pređe u redove italijanskog šampiona Intera.

Mediji navode i da novi trener Čelsija Karlo Ančeloti smatra Meksesa za jednog od najboljih igrača. Italijanski trener je prethodnih godina u nekoliko navrata bezuspešno pokušavao da dovede tog francuskog internacionalca u Milan.

Meksesov agent Olivije Žoano rekao je da ga nisu kontaktirali čelnici Čelsija i da bi odlazak iz rimske ekipe zavisio isključivo od čelnika Rome.

"Čuo sam glasine o njegovom prelasku u Čelsi, ali ništa zvanično. Niko iz Čelsija me nije kontantirao i verujem da niko nije razgovarao ni sa upravom Rome", rekao je on za "Skaj Sports".

Zoano je potvrdio da bi Mekses razmislio o prelasku u Čelsi, ali da će konačnu odluku ipak doneti Roma. Meksesu su ostale još dve godine ugovora sa italijanskim timom.

"Mekses je 2004. godine trebalo da potpiše za Čelsi, ali je prešao u Romu, pošto je tada smatrao da je to najbolje rešenje. On je srećan u Romi, ali ukoliko stigne ponuda on bi ozbiljno razmislio o odlasku. Sve zavisi od Rome", rekao je on.

Mekses je u septembru 2004. godine iz Oksera prešao u Romu sa kojom je osvojio dva Kupa Italije (2007. i 2008. godine) i Superkup (2007. godine).

Pogledajte još