Izložbe dečjih radova fondacije Savremena deca „URA!”

Jovana je prikupila sredstva od prodaje svojih slika za donaciju Centru za odojčad, decu i omladinu u Zvečanskoj i organizovala prvu slikarsku radionicu 2008. godine. Radionice se od tada organizuju svakog vikenda, a tokom školskih raspusta i dečje slikarske kolonije. Mališanima u svih sedam domova za decu bez roditeljskog staranja u Beogradu je pružena prilika da na kvalitetan i kreativan način ispune slobodno vreme, učeći slikarske tehnike od akademskih slikara i studenata Fakulteta likovnih umetnosti. Do sada je u radionicama učestvovalo preko 350 dece.

“Nakon mnogo rada i truda nastali su zaista kvalitetni dečji radovi. Iako ideja nije bila da stvorimo vrhunske slikare, već samo da deci koja imaju umetničke sposobnosti pružimo mogućnost da se razvijaju u tom pravcu. Kako bismo omogućili kontinuiran rad fondacije organizujemo izložbe koje deci veoma znače da steknu samopouzdanje, dok građani mogu da prate njihov razvoj i ukoliko žele, podrže rad fondacije i decu svog grada kojoj je potrebna pažnja, ljubav i druženje.” (Jovana Tomanović)

(old_image)

Izloženo je preko 100 radova koji su nastali na radionicama tokom 2012. godine. Izložba je prodajnog karaktera, sva prikupljena sredstva su namenjena Fondaciji Savremena deca i biće iskorišćena za kupovinu potrebnog materijala za likovnu praksu, organizovanje slikarskih kolonija, izleta, kao i za pomoć u daljem školovanju dece.

Realizacijom izložbe „Ura!“ Muzej istorije Jugoslavije pruža podršku Fondaciji Savremena deca i poziva posetioce koji su u mogućnosti da pomognu da se pridruže ovoj inicijativi.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Izložba će biti otvorena od 26. septembra do 6. oktobra 2013.

Radno vreme je od 10:00 do 20:00 časova svakim danom osim ponedeljkom.

Pogledajte još