TRAŽI OTPREMNINU: Novosađanin sa 12 dece ispred bivše firme traži otpremninu!

Saša Kiš iz Novog Sada počeo je danas sa suprugom i dvanaestoro dece protest ispred javnog komunalnog preduzeća "Čistoća", u kom je nedavno dao otkaz, zahtevajući isplatu otpremnine za 10 godina rada.

U "Čistoći" tvrde da nema pravo na otpremninu.

Kiš je rekao ispred improvizovanog šatora da je njegova materijalna situacija teška zbog stambenog kredita koji otplaćuje i da od firme u kojoj je donedavno radio zahteva da mu isplati otpremninu za 10 godina radnog staža.

Kiš je u "Čistoći" počeo da radi 2003. preko studentske zadruge. Najpre je radio na gradskoj deponiji, a nakon povrede na radu prešao je na čišćenje ulica.

Kada je u međuvremenu uzeo kredit za stan, Kiš je od rukovodstva tražio da ga vrate na deponiju. Tada je došao u sukob sa rukovodstvom i rešio da da otkaz.

Bez obzira na to, on je rekao da je "Čistoća" dužna da mu za deset godina radnog staža isplati novac, ali nije mogao da precizira koji iznos potražuje.

Portparolka "Čistoće" Sofija Mitrović rekla je da su zahtevi Saše Kiša u potpunosti neosnovani, jer je sam dao otkaz i zbog toga nema pravo na otpremninu.

zvor: Beta

Pogledajte još