Đilas prodao "Dajrekt mediju", novi vlasnik Krasimir Guerov

Dajrekt Media je kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u celom regionu i ima oko 150 zaposlenih u sedam zemalja, a 2010. godine se pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji.

Guergov je dugogodišnji bugarski partner Sentral Juropian Media Enterprajs (CME), kao i Njuz Korporejšen, uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi, saopštila je Multikom Grupa.

On je i akcionar bTV Media Grup, vodeće medijske kuće sa 44 odsto udela na bugarskom tržištu i predsednik oglašivačke agencije Kres.

U svojim kompanijama u Bugarskoj, Guergov zapošljava oko 1.000 ljudi.

"Preuzimanje agencije Dajrekt Medija smatram značajnom poslovnom akvizicijom koja će nam omogućiti širenje poslovanja i sticanje nove konkurentske prednosti u regionu i šire", rekla je izvršna direktorka Multikom grupe Jadranka Drinić.

Ona je najavila da će kompanijom Dajrekt Medija upravljati jak lokalni tim menadžera na čelu s međunarodnim bordom direktora u kojem će ključni članovi biti ugledni profesionalci iz medijskog biznisa, višegodišnji partneri globalne mreže ove firme.

"Ova poslovna odluka je i deo naše strategije za daljom regionalnom ekspanzijom koja ima za cilj da Dajrekt Medija postane lider na medijskom i oglašivačkom tržištu jugoistočne Evrope", izjavila je Drinić, navodi se u saopštenju.

Izvor: FoNet via Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.