Dobročinitelj ustupio Aniti Balaž kuću

Kada je pre više od godinu dana, u razgovoru sa dedom male Anite Balaž, saznao da se njena porodica iz Borče vraća u Erdevik i da ima problema oko stambenog prostora, penzioner Tihomir Ranisavljević iz Šida odlučio je bez razmišljanja da ustupi na besplatno korišćenje Anitinoj porodici svoju porodičnu kuću u Erdeviku, koja je inače bila prazna. Tako je kuća u Ulici Milanke Branković 6 postala novi dom ove porodice, koja bije bitku za transplantaciju srca 11-godišnje Anite, učenice OŠ „Sava Šumanović“ u Šidu.

- Znao sam da su Anitina mama Ksenija i njen suprug Miodrag Bajac nezaposleni i da imaju problema da pomognu Aniti i odmah sam ponudio svoju kuću u Erdeviku, koju sam nasledio, da im bude novi dom. Osim kuće, na raspolaganju im je i dvorište, bašta i nešto voća. Želeo sam da kuću ustupim nekome ko će se dobro brinuti o kući i okućnici - veli Ranisavljević.

Tako je petočlana porodica Balaž - Bajac u kojoj su i Anitina osmogodišnja sestra Nataša i dvogodišnji brat Nemanja, dobili siguran krov nad glavom. Ali ovde se Tihomirova humanost ne završava, jer se ovaj plemeniti čovek angažovao na prikupljanju novčane pomoći za Anitu. I njegova ćerka Sanja, inače, profesor u Novom Sadu, takođe se uključila u prikupljanje dobrovoljnih priloga. Tihomir, više decenija angažovan u izviđačkom pokretu, u akciju je uključio i izviđače iz Šida i okoline.

- Kada smo organizovali Olimpijadu u zaboravljenim dečjim igrama, gošće su nam bile Anita i njena majka. Pozvali smo izviđače ne samo iz naše zemlje, nego i iz inostranstva da se uključe u prikupljanje novčane pomoći za Anitu. Izviđači su inače poznati po svojoj humanosti. Dobro je što se konačno i država uključila da pruži pomoć ne samo Aniti, već i drugoj deci i omogući im izlečenje i srećnije detinjstvo - naglasio je na kraju Tihomir.

- Sa Anitom smo već bili u Beču na predtransplantacionim pregledima, a početkom oktobra putujemo ponovo. Uz pomoć države, novčanih problema za transplantaciju i boravak u Beču od 30 dana više nema. Hvala svima koji su nam pomagali i hrabrili nas i, naravno, gospodinu Ranisavljeviću, koji nam je mnogo pomogao - rekla nam je Anitina majka Ksenija Balaž.

Izvor: Novosti

Pogledajte još